Els Agents Rurals van fer unes 250 inspeccions a les comarques gironines durant Setmana Santa

El grup més nombrós d'actuacions són les de pesca, que s'ha saldat amb tres denúncies

Els Agents Rurals han fet un total de 247 inspeccions a les comarques gironines durant el dispositiu especial de vigilància de Setmana Santa. El grup més nombrós d'actuacions són les inspeccions de pesca, que han estat 65 i s'han saldat amb tres denúncies.

També han fet actuacions relacionades amb la circulació de vehicles motoritzats. N'han fet 59 i han interposat tretze denúncies. Entre el 15 i 18 d'abril, han mantingut un operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits per garantir el compliment de la normativa i la preservació de l'entorn. Per aquest motiu, més de 200 efectius del cos han treballat arreu de Catalunya, centrant esforços especialment en més de 50 parcs i espais naturals.

L'afluència d'usuaris ha generat 41 actuacions i la de vehicles 33. A més, han fet onze inspeccions relacionades amb les acampades i sis en àrees recreatives. Les caravanes o autocaravanes turístiques han estat motiu de set actuacions; les activitats esportives i fotogràfiques han generat set inspeccions i les de zones de bany set.

Dins les actuacions de prevenció d'incendis, han fet nou inspeccions, ja sigui a causa de focs esbarjo o focs per coure menjar.

Segons informen en un comunicat, el resultat de la Setmana Santa és que no s'han detectat aglomeracions ni problemàtiques importants i que el públics als espais naturals, en general, han respectat l'entorn.

Entre els dies 15 i 18 d'abril el Cos d'Agents Rurals ha mantingut un operatiu especial de vigilància i control dels espais naturals protegits per garantir el compliment de la normativa i la preservació de l'entorn. Per aquest motiu, més de 200 efectius del cos han treballat arreu de Catalunya, centrant esforços especialment en més de 50 parcs i espais naturals.

El dispositiu s'ha centrat en fer vigilància preventiva per facilitar l'accés als espais naturals de forma controlada i segura per a les persones, vetllar per la prevenció dels incendis i que les activitats d'acampada i la circulació motoritzada es desenvolupessin adequadament.

A més de vetllar per fer compatibles les activitats d'oci i turístiques amb la protecció del paisatge, la flora i la fauna, els Agents Rurals també han vigilat que no es causés perjudicis a les activitats agrícoles i ramaderes. El dispositiu ha comptat amb el suport d'un helicòpter i embarcacions de vigilància.