Assalten el Club de Golf Girona, lliguen dues treballadores i s'emporten uns 5.000€

Els lladres van amenaçar les joves amb un ganivet de grans dimensions

Nou assalt violent a les comarques gironines. En aquest cas, a les oficines del Club de Golf Girona, situades a Sant Julià de Ramis (Gironès). Els fets van tenir lloc aquest divendres pels volts de les quatre de la tarda. Tres encaputxats -possiblement, de procedència magrebina- van entrar als despatxos de les instal·lacions i van amenaçar les dues treballadores que hi havia a l'interior. Els atracadors, que portaven guants i passamuntanyes, van empentar les víctimes, les van arrossegar per terra i les van lligar amb brides a les cadires del despatx.

Tot i aquesta violència, però, cap d'elles va patir ferides de consideració. Els assaltants van fugir amb un botí de més de 5.000 euros. L'atracament a les oficines del Golf Girona va tenir lloc ahir a plena llum del dia. Eren cap a les quatre de la tarda quan els tres lladres, que anaven encaputxats, van irrompre a les instal·lacions. Els assaltants es cobrien la cara amb un passamuntanyes i portaven guants per no deixar empremtes.

Els tres homes, que parlaven amb accent magrebí, van amenaçar les dues treballadores que en aquell moment hi havia al recinte. Les van intimidar amb un ganivet de grans dimensions, les van empentar i -fins i tot- les van arribar a arrossegar per terra perquè els mostressin on tenien els diners.

Tot i que els tres atracadors van emprar violència gratuïta contra les joves, cap d'elles dues va patir ferides de consideració. Els lladres van arreplegar un botí de més de 5.000 euros (la quantitat exacta no ha transcendit) i van fugir del lloc poca estona després. Això sí, abans de marxar van lligar les dues treballadores amb brides a les cadires del despatx per evitar que donessin l'alarma.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació al voltant d'aquest nou assalt i treballen per identificar-ne els autors. De moment, però, encara no s'ha fet cap detenció al voltant del cas.

Aquest dissabte, una de les treballadores del Golf Girona, de nom Montse, ha explicat que cap de les treballadores va patir ferides de consideració. Això sí, les dues joves sí que estan trasbalsades, perquè els assaltants van empentar-les, les van deixar lligades amb brides i les van amenaçar amb un ganivet de grans dimensions.

L'assalt al jugador de l'Akasvayu

Precisament, la urbanització Golf Girona -annexa a les instal·lacions- és un dels llocs on els lladres de coure han fet de les seves en els darrers anys, arribant a deixar carrers sencers sense llum. Però no només això. I és que, ara fa gairebé set anys, l'abril del 2006, a la urbanització hi va tenir lloc un assalt que va generar alarma entre els veïns.

De matinada, quatre lladres van entrar a casa de l'aleshores jugador de l'Akasvayu Roberto Dueñas, el van colpejar i li van robar entre 1.500 i 2.000 euros. Els assaltants, que van actuar amb la cara tapada, van forçar una finestra i van donar un cop al cap del jugador de bàsquet (que mesurava 2,21 metres i pesava 137 quilos).

Després, el van amenaçar posant-li un tornavís al pit, el van lligar i van regirar l'habitatge a la recerca de diners. Un cop van tenir el botí, van fugir emparats per la foscor.

Degoteig de casos a la demarcació

L'atracament d'aquest divendres a les oficines del Golf Girona se suma al degoteig de casos d'assalts violents que ha viscut la demarcació aquestes darreres setmanes. El darrer va ser a Arbúcies (Selva), quan uns lladres -possiblement, de l'Europa de l'Est- van assaltar una dona de 65 anys que viu en un mas enmig de la muntanya.

Abans, però, hi havia hagut altres casos. Com els d'uns assaltants que van colpejar la propietària d'un mas annex a l'hípica de Campdorà (Gironès) o uns altres lladres que van intimidar un ancià de 93 anys i la seva cuidadora a Pontós (Alt Empordà).