Localitzen un cultiu en una casa de Sant Aniol de Finestres amb 956 plantes de marihuana

S'ha près declaració a sis persones en qualitat d'investigats

La Guàrdia Civil, en el marc d'una investigació contra el tràfic de drogues, va desmantellar divendres passat una plantació 'indoor' de marihuana localitzada en un immoble de Sant Aniol de Finestres (Garrotxa) i va procedir a la presa de declaració en qualitat d'investigats de sis persones.

Fruit de la tasca d'intel·ligència de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Girona i com una continuació a l'Operació Xocolata el 10 d'agost de 2021, on es van intervenir 1051 plantes de marihuana, es va obtenir informació que indicava l'existència de aquesta plantació per al cultiu i tràfic de drogues.

A la fase d'explotació de l'operació, amb el manament judicial preceptiu els agents van procedir a l'entrada i el registre de l'habitatge confirmant l'existència d'una plantació indoor de cànnabis i intervenint 956 plantes.

Arran de la intervenció, els agents van procedir a prendre declaració en qualitat d'investigats de sis persones, com a presumptes autors de delictes de cultiu de substàncies estupefaents, usurpació de l'estat civil, defraudació de fluid elèctric i pertinença al grup criminal.

S'estima per part de la companyia elèctrica una gran defraudació, utilitzada per subministrar l'energia a la instal·lació elèctrica de la plantació de marihuana. Els agents mantenen la investigació oberta, per la qual cosa no es descarten més actuacions dins de la mateixa operació.