Les zones turístiques de Catalunya recuperen el pols per Setmana Santa després de dos anys

El Pirineu apura els darrers dies d'esquí amb optimisme i la costa s'acostarà a xifres prepandèmia

Les principals zones turístiques de Catalunya tornaran viure una Setmana Santa molt semblant a la d'abans de la pandèmia, amb previsions d'ocupació que s'acosten a les del 2019. Al Pirineu, el sector turístic encara aquests dies amb optimisme i ocupacions estimades del 90%, coincidint amb els darrers dies de la temporada d'esquí.

També vorejarà el ple absolut la Costa Brava, mentre que a la costa central s'assolirà entre el 60% i el 90% d'ocupació, en funció de la zona; i a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre aspiren a arribar al 90%. Per la seva banda, les cases de turisme rural de les Comarques Centrals s'ompliran i a Barcelona ciutat s'espera una ocupació al voltant del 80%, a l'espera de recuperar el turista internacional.

La Setmana Santa d'aquest any contrastarà amb la del 2020, quan va coincidir amb el confinament i l'estat d'alarma, i amb la del 2021, quan encara hi havia algunes restriccions en la mobilitat, no es podia viatjar a altres comunitats com a conseqüència del tancament perimetral, no es permetien trobades amb persones de fora la bombolla de convivència i hi havia toc de queda nocturn, entre d'altres.

Aquesta Setmana Santa, enguany en ple abril, farà que els turistes es reparteixin entre la muntanya, on encara es podrà esquiar; en cases rurals de l'interior i també a la costa a la recerca del bon temps.

Els establiments del litoral del Baix Empordà preveuen tenir ocupacions mitjanes d'entre el 80 i el 85% durant els quatre dies de festa. Segons l'associació d'empresaris turístics del grup Costa Brava Centre, les xifres seran similars a les del 2019, abans que arribés la pandèmia. A més, l'entitat preveu que alguns establiments puntuals arribin al 100% d'ocupació durant aquests dies.

Malgrat tot, asseguren que és difícil fer previsions perquè arran de la crisi sanitària s'ha consolidat encara més les reserves d'última hora, on la previsió meteorològica és un factor clau per garantir una bona ocupació.

Sobre el tipus de públic, els empresaris asseguren que la gran majoria són turistes de proximitat, que es desplacen poques hores en cotxe. Això vol dir que gran part dels visitant al litoral del Baix Empordà provenen de Catalunya, tot i que també hi ha turistes francesos.