Suu canta a l’amor a ‘Karaoke’, el seu disc ''més pop-rock dels 2000'' i ''més festiu''

La cantant presentarà el nou àlbum al festival Strenes l'1 de maig

Després de ‘Natural’, 2018, i ‘Ventura’, 2020, la cantant barcelonina Suu ha publicat recentment ‘Karaoke’ (Halley Records), el seu tercer disc format per vuit noves cançons. En una entrevista, Suu apunta que al disc li canta a l’amor a la parella, als amics i a la vida, i també al desamor i a desenganxar-se d’un mateix. La cantant assegura que si a nivell de so l’anterior disc era més ‘indie’, ‘Karaoke’ “se’n va al pop rock total i dels 2000”, amb el que ha crescut la cantant. També destaca que és un àlbum “més festiu”.

En l’època de pandèmia, la cantant estava presentant el seu segon disc ‘Ventura’ i apunta que hi ha moltes cançons del nou àlbum que va composar durant aquest temps que considera que va ser "un espai de creació". “A nivell d’enregistrament ho vam poder fer sense mascareta a l’estudi, amb calma i amb diversos productors, i sense els drames de proves de PCR”, afegeix.

No creu que hagi fet cap disc que s’assembli a l’anterior. Apunta que a nivell de lletres ‘Karaoke’ s’apropa més a ‘Ventura’, però a nivell de so si l’anterior disc era més ‘indie’, ‘Karaoke’ “se’n va al pop rock total i dels 2000”, amb el que ha crescut la cantant.

“El que hem escoltat a casa és al que tornem. Amb aquest disc estic tornant a casa a nivell de so”, afirma.  En aquest sentit, cita entre les referències que l’han influït grups com La oreja de Van Gogh, El canto del loco i Melendi.

Afirma que l’essència del que fa és pop. “Molta gent fa pop i fan servir altres noms, però és pop i és Beatles i és d’on venim tots i ho dic amb la boca gran. El pop és una cosa increïble i s’ha de defensar”.  De fet, Suu opta per un nou pop-rock on predominen les guitarres elèctriques. La lletra del terme que obre el disc mostra ja la intenció principal del disc que no és una altra que cantar a l’amor.

Suu assenyala que ‘Ventura’ també era un disc més per escoltar-lo a casa i en canvi el nou àlbum és “més festiu. Es diu ‘Karaoke’ i el karaoke és un espai per passar-s’ho bé i aquest és un disc que s’ha de cantar”.

La cantant no vol dir que mai s’aproparà a la música urbana. Creu que estem acostumats a separar tota la música per gèneres, però afegeix que això “és absurd perquè totes les músiques que es fan avui en dia estan mesclades. Hi ha gent que agafa una base de reggaeton i ja li diu urbà, però és pop”.

“Tornaria a entrar a l’estudi ara mateix”

Confessa que cada vegada gaudeix més enregistrant a l’estudi. “Vaig començar molt insegura i cada vegada estic més tranquil·la. He acabat aquest disc i tornaria a entrar a l’estudi ara mateix”. De fet, dubta que trigui molt a treure noves cançons.

Tres productors han col·laborat amb la cantant: Tato Latorre, responsable de produccions d’Antonio Orozco, Efecto Pasillo o David Otero; Santos i Flurent de Blind Records, responsables del so de Love Of Lesbian, Izal o Sidonie i Gerard Giner col·laborador habitual de Blind Records.

Pel que fa el seu èxit tanaccelerat, diu que va tot tan ràpid que fins que no mires enrere, no t’adones de tot el que ha passat. “En cinc anys he publicat tres discos i no ha sigut tan bèstia, però si ho analitzes, sí que ho ha estat”, declara. 

Estrena

Suu presenta el disc l’1 de maig a l'Strenes de Girona i el 14 de maig oferirà un concert al Palau de la Música. “Estem preparant un directe molt ‘canyero’, tocaré molt la guitarra i l’ukelele i serà un concert potent”, indica.