L'Espai Cràter d'Olot registra més de 6.200 visitants els primers 30 dies

S'han augmentat la xifra de visites guiades i tallers per Setmana Santa

L’Espai Cràter d'Olot (Garrotxa) celebrava ahir un mes de funcionament. El passat 11 de març el nou equipament de referència en volcans, ciència i societat va obrir portes oficialment i, durant aquestes quatre setmanes, ja ha acollit 6.280 persones. D’aquestes, 5.266 han estat visitants; 4.186 a l’espai expositiu i 1.080 escolars. D’altra banda, 1.014 persones han participat a les 22 activitats que s’han portat a terme a la Sala Magma i l’Aula Bufador.

Des del primer moment, Espai Cràter ha assolit una bona acollida de públic. Durant el primer cap de setmana de portes obertes, es van rebre prop de 700 visitants i el passat 1 d’abril es va arribar a la visitant número 5.000. A grans trets, la gran majoria dels assistents, un 63% són residents a la Garrotxa i el 37% restant provenen de Barcelona, Girona, Tarragona, Osona i el Maresme. Pel que fa a països estrangers, també s’han rebut visitants de França, Regne Unit, Bèlgica i Holanda.

En el cas de les activitats educatives, la gran majoria d’escolars provenen dels centres d’Olot seguit de les escoles de les comarques del Gironès, Barcelonès, Osona i La Selva. Prop del 80% dels trenta grups escolars han portat a terme la visita guiada a l’espai expositiu, complementada amb una activitat educativa. En aquest àmbit, els infants i joves escolars han puntuat amb un 9,62 sobre 10 la seva experiència a l’Espai Cràter.

A més, durant aquest primer mes en funcionament, l’espai ha acollit 22 activitats a la Sala Magma i l’Aula Bufador; principalment xerrades, tallers, formacions i instal·lacions efímeres com un espectacle del Sismògraf. De cara als pròxims dies, s’han previst una desena més d’activitats com xerrades sobre vulcanisme a càrrec de vulcanòlegs i altres experts sobre paisatges a més d’altres actes com és el cas del Robolot.

Més visites guiades i tallers per Setmana Santa

Amb l’inici de la primavera, l’espai va engegar les visites guiades a l’exposició de referència en vulcanologia així com tallers familiars per a totes les edats perquè els assistents poguessin investigar i experimentar de forma divertida i amena. En tots els casos, les activitats han registrat plena ocupació. En aquest sentit, a principis d’abril ja s’havien exhaurit totes les entrades per a les visites guiades i activitats familiars de Setmana Santa; fet que va desencadenar que s’ampliessin horaris per donar resposta al gran volum de demanda.

La programació de l’Espai Cràter es pot consultar a la pàgina web espaicrater.com, des d’on també es poden reservar entrades. A més, amb la voluntat d’ampliar el coneixement, la programació d’Espai Cràter també ofereix visites guiades al volcà del Montsacopa. La primera tindrà lloc el diumenge 17 d’abril i es pot fer de forma independent o complementària a la visita a la sala expogràfica.