CiU no recorrerà el recurs contra l'adjudicació a Eulen de l'ABS de l'Escala

La cambra reclama la creació d'un grup de treball que estableixi criteris vinculants de bones pràctiques en la contractació pública

El Parlament ha instat el Govern a que, en cas que l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya estimi el recurs contra l'adjudicació a Eulen de l'ABS de l'Escala, no recorri aquesta decisió. El text ha estat aprovat per unanimitat i, per tant, CiU també s'ha compromès a que el Departament no batalli contra el recurs presentat per la Fundació Salut Empordà quan, després d'un concurs públic, la gestió d'aquesta infraestructura sanitària al grup multinacional.

La cambra catalana també ha reclamat a l'executiu català que creï un grup de treball amb representants del Govern, dels ens locals i experts que estableixi els criteris vinculants de bones pràctiques en la contractació pública. L'acord de CiU, ERC, PSC, PPC i ICV-EUiA ha permès tirar endavant la moció que insta el Govern a crear un grup de treball que debati, sistematitzi i proposi la definició d'un nou marc normatiu que estableixi criteris vinculants de bones pràctiques en la contractació pública. Aquests haurien de permetre mantenir el model d'estat del benestar i garantir la no ingerència d'empreses amb ànim de lucre i sense objecte social. Segons el text, en tres mesos com a màxim ha de presentar un informe a la comissió de Salut del Parlament. C's s'ha abstingut en aquest punt, mentre que la CUP hi ha votat en contra.

La cambra catalana també ha demanat a l'executiu català que, en un termini màxim de sis mesos, posi a disposició del Parlament un document de bases per al Pacte Nacional de la Salut amb participació de tots els agents implicats i dels partits polítics. Segons el text, aquest document haurà de definir com ha de ser el Sistema Nacional de Salut en l'escenari d'un estat propi. Aquest punt ha comptat amb el suport de tots els grups excepte PPC i C's, que han votat en contra, i ICV-EUiA, que s'ha abstingut.

A més, CiU, ERC, PSC, PPC, C's i CUP han exigit al Govern que, abans de presentar al Parlament el projecte de llei de pressupostos, comuniqui a tots els grups parlamentaris les reformes proposades de l'Institut Català de la Salut i de l'Hospital Clínic de Barcelona. ICV-EUiA s'ha abstingut en aquest punt.