Es manté l'alerta per pluges intenses i mala mar fins divendres a mitjanit

Les nevades es concentraran al Ripollès

Protecció Civil manté la fase d'alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya Inuncat davant la de pluges intenses aquest dijous i divendres fins a mitjanit, que poden provocar acumulacions de més de 100 litres en 24 hores, i del fort onatge, que s'intensificarà amb onades que poden superar els 4 metres d'alçada i que afectarà tot el litoral català també fins demà a la nit. D'altra banda, també es mantenen activades les prealertes dels plans Procicat per forts vents i Neucat per possibles nevades al nord i sud del país.

Segons el Servei Meteorològic, al llarg d'aquesta tarda les pluges s'aniran estenen i intensificant a tota la zona litoral i prelitoral. La previsió és de pluges sostingudes, que puntualment poden ser intenses amb tempestes locals, durant tota la nit i demà fins a mitjanit. Demà s'espera que les pluges afectin tota aquesta zona però siguin més intenses a les comarques del nord-est. Es podran acumular més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores.

A partir d'aquesta tarda, l'estat de la mar s'anirà estenent a tot el litoral català amb intensificació de les onades, que poden superar els 4 metres d'alçada, gairebé a tota la costa. El fort onatge es mantindrà durant tota la nit i s'allargarà fins aquest divendres a mitjanit. L'episodi baixarà d'intensitat a partir del vespre de demà a la meitat sud del país.

Hi haurà mar de fons de l'est que s'intensifica en part perquè s'allarguen les fortes ventades fins demà a mitjanit. El vent bufarà de component est i les ratxes màximes, de més de 90 km/h, s'assoliran a cotes altes. Demà el vent bufarà de component est a nord a les comarques centrals del país.

Prealerta del Neucat

Així mateix, també es manté la prealerta del pla Neucat a l'extrem sud del país i a les comarques del Ripollès, Osona i el Vallès Oriental. Es preveu que demà, fins a mitja tarda, nevi a cotes altes, a partir dels 1.200 metres, amb l'acumulació de gruixos destacables, que podrien ser de més de 20 centímetres a la cota 1.400 i de més de 50 centímetres a punts més elevats del Ripollès i del Montseny.

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant d'aquest temporal de llevant, que s'allargarà fins aquest divendres a la mitjanit.