Jutgen l'acusat de segrestar l'exparella a Salt, dur-la a Mollet del Vallès i violar-la en un descampat

El processat nega els fets, diu que la relació va ser consentida

L'Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s'enfronta a 20 anys i quatre mesos de presó per segrestar l'exparella a Salt (Gironès), dur-la en cotxe fins a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), agredir-la i violar-la en un descampat. Els fets van passar la tarda-vespre del 23 de gener del 2020.

El processat, que fins a cert punt ha arribat a explicar una versió rocambolesca, ha assegurat que la relació sexual va ser consentida. La víctima, per la seva banda, ha declarat que va passar "molta por", que durant el trajecte el processat ja la va començar a agredir i que, quan van arribar al descampat i ella va intentar fugir, l'acusat va tornar a colpejar-la. Després, la va fer entrar al cotxe, la va fer a despullar-se i la va violar.

Els fets que han arribat avui a judici a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona van tenir lloc el 23 de gener del 2020. Segons ha relatat la víctima, ell i l'acusat havien mantingut durant mig any una relació de parella, durant la qual van viure a Terrassa, que va acabar-se a finals de l'any 2019. Després, ella va anar-se'n a Salt per estar-se al pis d'una cosina.

La dona ha relatat que ella i el processat van quedar com amics. I que, de fet, aquell dia ell va anar fins a Salt perquè s'havia ofert a portar-li un encàrrec que li havien fet arribar des del Marroc. Quan va arribar, la dona ha dit que el processat va demanar-li que pugés al cotxe per anar junts a menjar alguna cosa. Ella, que anava acompanyada d'una amiga, va accedir-hi. Però durant el trajecte, l'amiga va baixar del vehicle perquè la van trucar.

Va ser aleshores quan el processat va agafar l'autopista AP-7 i va enfilar en direcció cap a Barcelona. Ella li va demanar que tornessin, i fins i tot va provar que girés cua agafant el volant, però aleshores l'acusat la va colpejar. Després va aturar-se a posar benzina, deixant-la tancada dins el cotxe, i la va portar fins a un descampat de Mollet del Vallès.

Allà, la víctima ha relatat que li va dir que mantinguessin relacions, i quan ella va oposar-s'hi, el processat la va amenaçar dient-li que faria amb ella "allò que voldria". La dona va provar de fugir i va aconseguir sortir del cotxe, però mentre corria l'acusat la va encalçar, la va llançar a terra, li va començar a donar cops i puntades de peu i la va agafar pel coll.

Amenaces de mort

La víctima ha declarat que, després, sense deixar d'amenaçar-la dient-li que la mataria, el processat la va empènyer altra vegada cap a dins del cotxe. I allà, la va obligar a despullar-se i la va violar. La dona ha explicat que va passar "molta por" i que, fins i tot, quan la seva cosina va trucar-la perquè estava preocupada -ja que sabia que havia marxat amb ell- l'acusat va obligar-la a mentir dient-li que no passava res.

Després de violar-la, l'acusat va trucar a un amic. Quan aquest altre home va arribar al descampat, la víctima va fugir del cotxe i va poder escapar-se, arribant fins a un bar proper. I de fet, aquest altre home va ser qui va ajudar-la, perquè després d'encarar-se amb l'acusat, va anar fins on era ella i la va atendre. Ell mateix ho ha declarat al judici, dient que va estar-se amb la víctima fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i també la va acompanyar fins a l'hospital.

Relacions consentides

La declaració de la víctima xoca frontalment amb la que ha explicat l'acusat davant del tribunal. I fins i tot, amb les dels diferents testimonis que han passat per la sala de vistes. El processat, un marroquí que ara té 57 anys, està ingressat en presó preventiva des d'aleshores.

Al judici, l'home ha sostingut que en cap moment va amenaçar la víctima i que les relacions van ser consentides. De fet, ha dit que aleshores encara mantenien una relació sentimental, i que el trajecte fins a Mollet del Vallès el van fer en companyia d'una altra dona, que hi havia d'anar per recollir una comanda en una perruqueria.

El processat ha dit que, mentre s'estaven esperant que l'altra dona tornés a l'aparcament del descampat, ells dos van mantenir sexe dins el cotxe, i que la víctima hi havia accedit "de manera voluntària". Ha explicat que la intenció inicial era que se'n tornessin junts cap a Terrassa -on ell vivia- però que mentre eren allà, el van trucar dient-li que un familiar seu havia mort i que van decidir que ell se n'anés sol i que a ella la passessin a recollir més tard.

Quan li han demanat explícitament com s'explicava que la víctima hagués aparegut ferida i bruta, l'acusat s'ha limitat a dir que quan va deixar-la, ella estava "neta i sense cap ferida".

20 anys i 4 mesos de presó

La fiscalia i l'acusació particular l'acusen dels delictes de detenció il·legal, violació, maltractament en l'àmbit de la violència contra la dona i amenaces i demanen que el condemnin a, en total, 20 anys i 4 mesos de presó. 

A més, en tres dels delictes consideren que li han d'aplicar l'agreujant de parentiu. Les acusacions també sol·liciten que el processat no es pugui apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb l'exparella i que es passi 5 anys en llibertat vigilada.

En concepte de responsabilitat civil, l'acusació particular sol·licita que el processat indemnitzi la víctima amb 12.490 euros, per les lesions i el dany moral que li va causar. La defensa demana l'absolució. El judici, que s'ha fet a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.