El Gerió Digital publicarà informació de servei en ucraïnès per als refugiats a Girona

Es farà traducció d'aquells articles que fan referència a ajudes, cursos i serveis

Versió en ucraïnès - El Gerió Digital, el diari natiu a la xarxa de les comarques gironines, comença des d'avui a publicar totes aquelles notícies que van dirigides a la comunitat ucraïnesa refugiada a la demarcació de Girona en la seva llengua materna.

Les darreres setmanes els ajuntaments de la majoria de municipis que compten amb refugiats han endegat iniciatives diverses com ara cursos de català i castellà pels nouvinguts, autobusos per anar a fer tràmits o bé suport legal gratuït com van anunciar una quarantena d'advocats gironins la setmana passada. El director d'El Gerió Digital, Marc Estarriola, assegura que la situació actual és "excepcional, no només a nivell humanitari sinó també informatiu", per la qual cosa "és de vital importància que els mitjans de comunicació estem a l'alçada de les circumstàncies i fem un esforç en ajudar les famílies desplaçades en tot el que es trobi al nostre abast".

Cada un dels articles que es publiquin comptaran amb una versió en català i aquesta, alhora, s'enllaçarà amb una segona interpretació en ucraïnès. Les notícies no seran visibles a la portada i l'única manera d'accedir-hi serà a través de la versió en català o bé amb l'enllaç directe que es distribuirà pels principals grups de WhatsApp, Facebook i Telegram de la comunitat ucraïnesa a Girona.