El Girona FC torna a guanyar i ja és tercer

Els de Rubi pateixen de valent davant el Còrdova però acaben enduent-se el partit per 2 a 0

Segona millor entrada de la temporada, tot i les baixes temperatures, per veure com el Girona vencia al conjunt que Rubi va qualificar com “el millor equip de la segona volta”. No era per menys, doncs el Còrdova encara no havia perdut en aquest 2013, i en els últims set partits només havia encaixat dos gols. S’ha patit de valent, però els 45 punts són ben merescuts per tornar a escalar fins la tercera posició, empatats amb l’Alcorcón però beneficiats per la diferència de gols. I, de passada, s’ha igualat in extremis el goal average particular amb els andalusos. Partit rodó si no fos per la lesió de Benja.

Rubi ha tornat a Mallo a la porteria després dels cinc gols que va rebre Becerra en el seu debut a Las Palmas. Poques sorpreses a l’onze del Girona, que a banda del retorn del capità sota pals ha sortit amb els dos fitxatges d’hivern: Gerard Bordas, titular per primera vegada, ha sortit com a extrem esquerre, i el debutant Moisés Hurtado al doble pivot juntament amb Tébar. Richy i David García, absents en l’últim partit, també han jugat d’inici. Amb tot, un equip per frenar un quadre que ha donat molta i molta guerra i que és un clar aspirant a pujar a Primera.

Un pal i un lesionat per a cada equip

Primera part molt ajustada, que s’ha saldat amb empat a zero al marcador després d’un final frenètic. Abans, però, i quan només s’havien disputat quatre minuts, Gerard Bordas s’ha escapolit entre dos defensors per plantar-se sol davant Alberto García. El porter visitant li ha guanyat la partida en el mà a mà i ha aconseguit aturar el seu xut. En la jugada següent Abel ha buscat sorprendre Mallo des de la frontal, però el porter gallec ha blocat l’esfèrica amb seguretat. Corria el minut 5, i encara que sembli increïble, no ha estat fins el 39’ que s’ha tornat a veure una ocasió clara.

Benja l’envia al pal i es trenca els lligaments

Juanlu ha servit un córner ras al primer pal que Benja ha rematat a la fusta. El públic ha lamentat l’ocasió perduda, però la desolació general ha arribat quan ha vist a Benja tirat a terra, retorcent-se de dolor. No era per menys perquè el màxim golejador de l’equip s’ha trencat el lligament creuat anterior del genoll esquerre i tot indica que es perdrà el que resta de temporada. Notícia fatídica que ha obligat a Rubi a fer sortir el ‘Toro’ Acuña. Ell i Ion Vélez seran els encarregats de liderar la punta d’atac el que resta de temporada.

Casualitats d’un matx molt igualat, en el primer temps el Còrdova també s’ha vist obligat a substituir al seu davanter centre, en aquest cas Joselu, després d’un fort xoc amb Mallo. El jugador ‘califa’ s’ha retirat amb llitera mostrant símptomes de molt dolor a la cama. Corria el minut 25, i l’italofrancès Vicenzo Rennella ha estat l’encarregat de substituir-lo.

El mateix Rennella ha interceptat una mala passada de Mallo, i ha servit amb safata a Abel perquè es plantés sol davant el porter i obrís la llauna. Però Mallo s’ha refet de l’error per treure una mà miraculosa. Entre els seus dits i el travesser han evitat que la pilota entrés. Era el 43’, i dos minuts més tard el capità ha tornat a intervenir en una falta molt ben picada per Dubarbier. Al final, però, 0-0 al descans.

Jandro marca de penal i es treu l’espina

Ben entrada la segona part Jandro ha rematat de cap una centrada dins l’àrea que Armando ha aturat amb la mà. Penal i targeta groga pel central ‘califa’. El ‘violinista de Mieres’ ha plantat la pilota als onze metres amb decisió per enviar-a al fons de la xarxa i treure’s així l’espina del penal fallat el dia de l’Hércules, que va privar al quadre gironí d’endur-se la victòria. Celebració entusiàstica i a patir, perquè els cordovesos han fet tot el possible per igualar el matx. Però quan tens la sort en contra, ja pots fer el que vulguis que si l’esfèrica és capritxosa i no vol entrar, no entra.

Emocions fortes fins el final

En el 71’ Pedro no ha arribat a rematar una centrada, però s’ha fet amb el rebot i dins l’àrea li ha posat al cap del jove i prometedor Fede Vico, que tot sol i gairebé sobre la línia de gol l’ha enviat, inexplicablement, al lateral de la xarxa. Minuts més tard la defensa gironina no ha estat atenta en un córner i la pilota s’ha passejat per l’àrea sense trobar rematador.

Dani Mallo s’ha reivindicat en dues intervencions salvadores: la primera, a deu minuts del final en una doble rematada, que primer ha aturat i després blocat. I la segona, en un obús espectacular de Rennella que es dirigia a l’escaire. La grada ja veia el gol quan ‘el chicarrón del Norte’ s’ha estirat com un gat per treure una mà miraculosa i evitar l’empat visitant.

Acuña sentencia

Montilivi patia de valent fins que Jandro ha muntat un gran contraatac ja en temps d’afegit. Entre tres defensors, ‘el violinista’ s’ha tret de la màniga una passada en profunditat per a Acuña, rapidíssim, que ha guanyat l’esquena a la rereguarda blanc-i-verda i que ha intentat picar per sobre d’Alberto. El porter visitant l’ha aturat, però la pilota ha quedat frenada dins l’àrea i ‘el Toro’, més ràpid que ningú, l’ha empès cap a dins. L’estadi ha embogit, i fins i tot Mallo ha esprintat per tot el camp per abraçar-se amb els seus companys. No era per menys. Els de Rubi han patit, però han demostrat que van a per totes i que no pensen deixar la feina a mitges. Feia molta falta guanyar per trencar amb la mala ratxa. Esperem que el d’avui sigui el partit que encengui l’espurna del gran Girona que vam veure a la primera volta.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García (Txiki, 75’); Tébar, Moisés Hurtado; Juanlu, Jandro, Gerard Bordas (Felipe Sanchón, 60’); Benja (Acuña, 43’).
CÒRDOVA CF: Alberto García; Seoane, Armando (Fede Vico, 67’), Kiko Olivas, Fuentes; Pedro, López Garai, Abel (Caballero, 73’), Dubarbier; López Silva i Joselu (Rennella, 25’).
GOLS: Jandro: 1-0 'p (minut 57); Acuña: 2-0 (minut 91).
ÀRBITRE: Dámaso Arcediano Monescillo  (Comitè Manxec). Ha ensenyat targeta groga als locals Moisés Hurtado (40’), Richy (66’), Jose (70’), Txiki (77’), Mallo (80’), Acuña (82’) i Felipe (90’), i als visitants Pedro (21’) i Armando (57’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 27ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 5.427 espectadors.