Un incendi en un aparcament soterrat de Blanes obliga a desallotjar 30 persones

Hi van treballar fins a 13 dotacions dels Bombers

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir a la tarda en un incendi que es va declarar en un pàrquing situat al carrer Mercè número 2 de Blanes (Selva). El foc es va iniciar a les 17:28h i fins allà s'hi van desplaçar un total de 13 dotacions terrestres que, en arribar, van veure com la Policia Local havia procedit a desallotjar fins a 30 veïns de l'immoble situat al damunt, que comptava amb quatre plantes.

Les flames es van originar en un aparcament de quatre plantes soterrades cremant dos ciclomotors, mobles, taules de surf i diverses andròmines ubicades en una plaça tancada de la planta -1. El foc va poder ser apagat per complert a les 18:07h però encara hi havia molt de fum que ha ser retirat amb ventilació forçosa.

La planta -2 de l'aparcament també va quedar afectada pel fum però no es va cremar cap dels vehicles aparcats. Amb tot, sí que es van veure afectades les canonades de desguàs de tot l’edifici, que hauran de ser reparades al llarg d'avui. A partir de les 20:36h es va permetre que els veïns tornessin als seus habitatges mentre que els Bombers van revisar amb càmeres tèrmiques que no hi hagués cap punt calent, donant per finalitzat el servei a les 23h.

A les tasques d'ahir també hi van participar quatre patrulles de la Policia Local de Blanes; dues dotacions dels Mossos d’Esquadra; dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i una unitat de Protecció Civil