Enxampats al comprar dos mòbils i un ordinador amb una targeta de crèdit falsa

Els detinguts també portaven un permís de conducció i una cèdula de ciutadania estrangera falsificada

La Policia Municipal de Girona ha detingut a dos homes de 28 i 36 anys, de nacionalitat cubana, per un delicte de falsificació i ús de targeta de crèdit, una estafa de furt i falsificació de document públic. Els fets van succeir el passat dijous dia 21 de febrer quan els detinguts van comprar dos mòbils valorats en 974 euros i un ordinador portàtil de 910 euros en un centre comercial de la ciutat.

La forma de pagament va aixecar sospites entre els treballadors de l'establiment que van avisar als agents. Els policies van esbrinar que els detinguts havien utilitzat una targeta de crèdit falsa amb la qual també havien pagat un àpat en un restaurant. Els dos detinguts no tenen antecedents policials.

Els dos detinguts són Eduardo Enrique K., de 28 anys d'edat, i Yordanis R., de 36 anys d'edat. Els fets van passar cap al migdia del dijous 21 de febrer quan els dos homes van comprar dos mòbils valorats en 974 euros i un ordinador portàtil de 910 euros en un centre comercial de la ciutat. La forma de pagament que van utilitzar va aixecar sospites entre els treballadors de l'establiment i van decidir avisar a la Policia Municipal de Girona.

Un cop al lloc dels fets, els agents van fer les gestions oportunes per comprovar l'autenticitat de la targeta Visa amb la qual els dos joves havien fet els pagaments. Les investigacions van descobrir que la targeta de crèdit que havien utilitzat era falsa. En concret, el suport de la banda magnètica corresponia a un banc americà però la numeració de la Visa feia referència a un document d'una entitat bancària d'Itàlia.

A més, entre els rebuts que portaven al damunt els detinguts, constava un rebut d'un àpat en un restaurant proper al centre comercial. Els agents van esbrinar que els detinguts havien pagat l'àpat utilitzant la mateixa targeta Visa falsa. D'altra banda, els policies també van localitzar un permís de conducció fals i una cèdula de ciutadania estrangera falsificada.

Per tot plegat, els agents van detenir a Eduardo Enrique K., per falsificació i ús de targeta de crèdit i per estafa bancària i a Yordanis R., per falsificació i ús de targeta de crèdit, per estafa bancària i per falsificació de document públic. Els dos joves no tenien antecedents policials.