Interior decideix mantenir els sectors de trànsit dels Mossos a Olot i Sant Feliu de Guíxols

El 2016 el departament va acordar tancar-les juntament amb quatre més

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest matí que es revertirà la decisió presa l’any 2016 per l’anterior prefectura de Mossos de tancar progressivament 6 dels 22 sectors de trànsit del cos.  Elena ha explicat que aquesta decisió va en línia amb la línia estratègia de més proximitat amb el territori, un model de proximitat que és propi del cos i que permet un millor servei a la ciutadania. “La seguretat viària és una prioritat i en aquest sentit dotar d’efectius les àrees de trànsit dels Mossos i estar a prop del territori és essencial”, ha assegurat.

Les sis àrees afectades per aquest tancament progressiu anunciat l’any 2016 eren les de Montblanc, Igualada, Olot (Garrotxa), Mora d’Ebre, Mataró i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Per tal de revertir la situació, durant els propers anys s’incrementarà el nombre d’efectius en aquests sectors fins arribar a la xifra adequada per a la prestació del servei. Elena ha explicat que la línia de creixement del cos de Mossos d'Esquadra, amb la convocatòria de 800 places cada any, “ha de permetre recuperar aquest servei de més proximitat”.

En aquest sentit, s’articularan concursos oposició d’accés a l’especialitat de trànsit per anar cobrint les places que havien anat quedant vacants des que el 2016 es va prendre la decisió de tancar-les. Actualment, aquests sis Àrees Regionals de Trànsit estan 49 efectius per sota de la plantilla desitjada.