Cinc encaputxats assalten al seu mas una anciana de 65 anys a Arbúcies

Els lladres van actuar a plena llum del dia, van arrencar un anell del dit de la víctima i també van arreplegar un ordinador

Nou assalt violent a les comarques gironines a plena llum del dia. Cinc encaputxats van assaltar una anciana al seu mas d'Arbúcies (Selva), la van lligar i es van emportar diners i joies.

L'assalt va tenir lloc aquest dimecres pels volts de les deu del matí. La casa, coneguda com a 'Can Vinyota', es troba al peu de la carretera Gi-543. En el moment de l'assalt, la dona -una alemanya de 65 anys- es trobava sola al mas, perquè el seu marit havia sortit. Els cinc lladres, que anaven encaputxats, la van lligar i es van emportar francs suïssos, un ordinador i joies de l'habitatge. A més, van fer-li un tall al dit de la víctima perquè li van arrencar l'anell. La casa té alarma però no estava connectada.

L'assalt va tenir lloc aquest dimecres pels voltants de les deu del matí. La casa, coneguda com a 'Can Vinyota', es troba al peu de la carretera local Gi-543 i hi viu un matrimoni alemany. En aquells moments, el marit havia sortit i a la casa hi havia la dona sola, que té uns 65 anys.

De sobte, cinc encaputxats -dos per una banda i tres per l'altra- se li van llançar al damunt i la van lligar. Els homes van demanar a la víctima que els obrís la caixa forta, però al mas no n'hi ha cap. Sí que l'habitatge disposa d'alarma, però com que en aquells moments la dona era a l'interior, el sistema estava desconnectat.

Els assaltants van endur-se diners, joies i un ordinador. En concret, van agafar francs suïssos que el matrimoni guardava al mas i també es van emportar un ordinador. A més, també van fer-li un tall al dit de la víctima, perquè li van arrencar l'anell. Després, els cinc encaputxats van marxar deixant la víctima lligada.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per localitzar els assaltants. Aquest és el segon assalt que es comet en plena llum del dia amb pocs dies de diferència. Dissabte passat, uns altres encaputxats -en aquest cas, quatre- van assaltar un ancià de 93 anys i la seva cuidadora a Pontós (Alt Empordà). En aquest cas, es van endur un botí d'uns 500 euros, un rellotge Rolex i l'anell de casament de la cuidadora.