Blanes tanca les inscripcions de voluntaris per excavar el jaciment romà per l'èxit de convocatòria

Es faran torns per setmanes laborals fins al maig per repartir tota la gent apuntada

El municipi de Blanes (Selva) es bolca amb les excavacions del jaciment romà dels Padrets. Es tracta de la última ciutat romana que encara no s'ha explorat a Catalunya i per això ha aixecat mola expectació entre els veïns. Des de l'Ajuntament de Blanes havien demanat voluntaris que volguessin participar en l'excavació i en només tres dies han omplert totes les places necessàries i fins i tot n'hi ha de reserva.

Les excavacions estan liderades per cinc arqueòlegs i els voluntaris els donaran suport. Per una banda hi haurà gent que ajudarà en el treball de camp al jaciment. En aquest cas seran tots voluntaris amb capacitat d'aguantar un cert esforç físic i saber-se moure per un terreny irregular. Entre tots ells ajudaran als arqueòlegs a anar descobrint les restes de la ciutat romana que s'amaga a Blanes. Per altra banda, hi haurà un segon equip de voluntaris que treballaran al laboratori datant tot allò que s'hagi trobat fins ara.

Els voluntaris s'han repartit en torns i cap d'ells treballarà més de cinc dies en una setmana. L'horari que hauran de fer és de nou del matí a dos quarts de dues del migdia. En el full d'inscripcions que van haver d'omplir ja s'especificava que els voluntàries es comprometien en treballar cada dia que se'ls assigni per no trencar la dinàmica de treball. En total s'han creat nou torns que es repartiran fins a finals de maig, quan es preveu que s'acabin les excavacions al jaciment romà.