Salt recupera la Fira de la Flor i el Planter al Parc Monar

Tindrà lloc el 3 d'abril

La dotzena edició de la Fira de la Flor i el Planter de Salt (Gironès) recupera aquest 2022 tota la programació després del parèntesi obligat al qual s’havia vist sotmesa durant les darreres edicions per les restriccions per fer front a la covid. La mostra que ja compta a hores d’ara amb més de 20 participants, es durà a terme el diumenge 3 d’abril al Parc Monar i, paral·lelament, s’ha preparat una programació que inclou diverses activitats.

En aquest sentit, del 28 de març al 3 d’abril se celebrarà el tradicional concurs d’aparadors entre els comerços del municipi, unes propostes que es podran anar seguint a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Salt.

D’altra banda, el divendres 1 d’abril s’ha preparat una jornada tècnica que sota el nom Espècies silvestres comestibles: elements clau per la diversificació sostenible de l’agricultura i l’alimentació que, a partir de les 17.30 hores s’impartirà a l’aula UNED de la Factoria Cultural Coma Cros. L’activitat està organitzada pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Col·lectiu Eixarcolant, és gratuïta i els interessants es poden inscriure al web.

El dissabte 2 d’abril es podrà gaudir, a partir de les 16.30 hores, d’una visita guiada a les hortes de Salt a càrrec de l’Associació Milfulles. També es tracta d’una activitat gratuïta, amb places limitades, i qui vulgui participar-hi s’ha d’inscriure prèviament a promociodelaciutat@salt.cat

La regidora de Desenvolupament Local, Cristina Alarcón, es mostra molt satisfeta de “poder recuperar, amb tota la seva esplendor, la Fira de la Flor i el Planter. Es tracta d’una mostra arrelada a la vila, un exemple del nostre esperit firal i que ens permet posar en valor i recuperar la tradició en la producció i venda de productes de l’horta”.

El mateix dia de la fira, el 3 d’abril, hi ha previst un taller de repicar llavors i jocs per a petits i grans amb el nom de Gargot de Joc. Tot plegat a partir de les 10.30 hores. Durant tota la jornada se celebrarà la 3a edició de la Fira d’intercanvi de llavors que compta amb la col·laboració de l’Associació Milfulles, la Comissió Pagesa de l’Ateneu de la Coma Cros i l’alumnat del Cicle Formatiu de Jardineria i Horticultura de l’IES Salvador Espriu. També es podrà visitar l’exposició de plafons temàtics que han realitzat les escoles de Salt