El Girona FC naufraga a les Canàries

Els gironins no tenen cap opció contra un Las Palmas i perden per 5-2

El Girona ha naufragat durant 80 minuts a Las Palmas i ha despertat als últims deu minuts per salvar el goal average contra un rival directe. Rubi ha apostat per fer rotacions, algunes de sorprenents, com la presència d’Isaac a la porteria, i la jugada li ha sortit de la pitjor manera possible.

Els canaris han estat els clars dominadors del partit des del xiulet inicial. El Girona amb prou feines havia travessat la línia del mig camp quan Nauzet, al minut 13, ha inaugurat el marcador amb un espectacular xut llunyà.

Jandro ha respost amb una rematada que ha sortit fregant el pal. Però ha estat un oasi enmig de la travessia del desert que tot just començava. Nauzet hauria pogut fer el segon del Las Palamas i del seu compte particular després d’una gran acció de Thievy, però el xut del canari ha anat al pal.

La defensa del Girona naufragava per totes bandes i Vitolo ho ha aprofitat per plantar-se sol davant d’Isaac, driblar-lo i, incomprensiblement, enviar la pilota fora quan tenia tota la porteria.

En el tram final de la primera meitat semblava que l’equip de Rubi començava a col·locar-se sobre el terreny de joc, però aleshores han rebut un gerro d’aigua freda del qual no s’han refet fins que el partit ja estava decidit. Thievy ha fet el 2-0 al temps afegit de la primera part en aprofitar un refús curt d’Isaac.

Lluny de demostrar caràcter i voluntat de capgirar la imatge que estaven oferint, els jugadors del Girona han vist com el Las Palamas seguia jugant a plaer. Vitolo, Tato i un altre cop el mateix Vitolo han superat Isaac per situar el 5-0 a l’electrònic. El mateix resultat que els gironins havien aconseguir a la primera volta.

Per tant, l’únic objectiu que quedava als de Rubi era marcar un gol per salvar el goal average.  Acuña, amb un bon xut creuat al minut 81, ha salvat mínimament l’honor del Girona en la seva visita a les Canàries. Però encara faltava veure el gol del partit, obra de Jandro en una rematada que ha topat a la part inferior del travesser abans d’introduir-se a la porteria de Barbosa.

Després de la derrota d’avui el Girona queda a la quarta posició, a quatre punts del segon classificat, l’Almeria, i a només dos del Recreativo, el primer equip que està fora de les posicions de play-off d’ascens.

Fitxa tècnica

UD Las Palmas: Barbosa; Pignol, Deivid, Jeison, Dani; Nauzet, Momo (Pando, 68’), Hernán, Vitolo; Chrisantus (Tato, 59’) i Thievy (David González, 72’).
Girona FC: Isaac; Jose, Migue, Txiki, Juncà; Tébar, Jandro; Jofre (Eloi Amagat, 56’), Juanlu, Felipe (Bordas, 70’); Benja (Acuña, 67’).
Gols: 1-0, Nauzet (13’); 2-0, Thievy (45’); 3-0, Vitolo (53’); 4-0, Tato (63’); 5-0, Vitolo (73’); 5-1, Acuña (81’); 5-2, Jandro (88’).
Àrbitre: Prieto Iglesias. Ha ensenyat targeta groga als locals Momo (28’), Nauzet (38’), David González (83’), i al visitant Tébar (57’).