54 gironins, entre els 500 becats de la nova Fundació Catalunya-La Pedrera

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha atorgat un ajut de 1.000 euros a cada estudiant

La Fundació Catalunya-La Pedrera ha concedit un total de mig milió d’euros als 500 estudiants que han obtingut les millors notes d’accés a la Universitat. Al capdavant de la llista hi figura un noi de Llagostera, Gispert Sánchez que ha obtingut una nota de 9,76 per accedir als estudis d’enginyeria informàtica i matemàtiques que engany cursa a la UPC. En total, dels 500 becats, 54 són de la demarcació de Girona. El programa Ajuts Universitaris es una iniciativa singular a Catalunya, ja que és un programa específic de suport econòmic als estudiants que inicien la seva trajectòria universitària, i on només es té en compte el seu rendiment acadèmic.
 
El Palau de la Musica Catalana ha acollit aquest matí el lliurament dels Ajuts Universitaris de la Fundació Catalunya-La Pedrera per al curs 2012-2013. L’acte ha estat el primer acte institucional de la nova Fundació i ha estat presidit pel Conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell. També hi han estat presents el president de la Fundació, Antoni Sansalvadó, la directora general de la Fundació Marta Lacambra, i Isidre Esteve, pilot de rallis i conferenciant, així com representants de totes les universitats catalanes.
 
S’han rebut un total de 1.382 sol·licituds, i les beques han estat atorgades a 500 alumnes de diverses comarques i poblacions d’arreu de Catalunya (vegeu detall de la distribució geogràfica al dossier de premsa adjunt). L’import de cada ajut és de 1.000 euros.
 
La selecció s’ha realitzat exclusivament en funció del rendiment acadèmic. Els 13 que han aconseguit millor qualificació, en representació de tots els seus companys, han pujat a l’escenari a recollir el seu ajut. La nota més alta ha estat del 9,76 que l’ha obtingut Francesc Xavier Gispert de Llagostera (Girona), que estudia Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la UPC, seguida de la Glòria Montaña d’Ascó (Tarragona), amb un 9,746, que estudia Física a la Universitat de Barcelona. També de Girona, ha pujat a l’escenari, Eduard Sepúlveda, de Palafrugell, amb una nota de tall de 9,64 i que cursa estudis d’anglès i català a la UAB.
 
En el primer acte públic de la nova Fundació Catalunya-La Pedrera, el seu president, Antoni Sansalvadó, ha agraït els assistents la participació al lliurament d’uns guardons que “enguany arriben a la setzena edició” i que tenen com a objectiu  “potenciar l’esforç, l’esperit de superació i l’esperit d’excel·lència dels estudiants. Un foment de l’excel·lència en el qual la nostra Fundació ja hi treballa abans d’arribar a la universitat, amb el programa Joves i Ciència – orientat a fomentar l’esperit científic en els joves -, i que continua un cop finalitzats els estudis de grau, amb el programa de Beques per a Màsters d’Excel·lència.”. Ha animat a fer la feina ben feta a tots aquells qui estan cridats a liderar el demà. I per acabar, ha agraït als alumnes l’esforç i la participació, i a les universitats la seva col·laboració.
 
Marta Lacambra ha lloat la trajectòria dels estudiants guardonats i ha remarcat que la convocatòria d’ajuts és un reconeixement a les aptituds d’uns joves que tenen una nota de tall molt alta, del 8,73, el que demostra que “són els millors”. Provenint d’àmbits d’estudis d’elevades qualificacions, com són la biomedicina, la tecnologia o l’àmbit social, han aconseguit una nota mitjana del 9,13.
 
Isidre Esteve, pilot de rallis i conferenciant ha impartit una conferència que, ha transmès un missatge ple consells i valors per al futur dels 500 estudiants universitaris presents. Esteve ha posat l’accent en no perdre mai la il·lusió ni deixar-se de marxar cada cop nous reptes. També els ha encoratjat a viure la vida amb agraïment, respecte i un punt d’ambició.
 
Al seu torn, el Conseller Andreu Mas-Colell, ha parlat directament als joves quan els ha dit que els felicitava pel talent que tenien però encara més per l’esforç, sense el qual no s’aconsegueixen resultats excel·lents. El conseller també ha fet un reconeixement a les famílies que inculquen valors, creen estímuls i recolzen en els moments difícils. Finalment Mas-Colell s’ha congratulat que la nova fundació hagi mantingut un projecte com aquest de reconeixement als joves amb millors notes d’accés a la universitat.