Calonge envia una furgoneta plena d'aliments i medicaments a Medika i la retornarà amb sis refugiats

L'Ajuntament està acabant d'habilitar una casa per atendre'ls i els ajudarà a buscar feina a l'estiu

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha enviat una furgoneta en direcció a Medika plena de medicaments i productes de primera necessitat, com cereals, arròs, aigua o llet. L'objectiu és que, un cop allà, es reparteixin entre els refugiats que han creuat la frontera o que un comboi els entri dins d'Ucraïna per a la població que està patint la guerra.

Un cop hagin descarregat tots els productes, recolliran sis refugiats per fer el camí de tornada cap a la localitat baix-empordanesa on se'ls hi ha preparat un antic habitatge per tal que s'hi puguin estar. L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, explica que els acolliran i que els ajudaran per tal que puguin trobar feina, especialment de cara a la temporada d'estiu.

Fins a Medika hi viatjaran dos regidors i un dels participants a la iniciativa, en Dani Planàs. Tots tres viatges amb una furgoneta propietat de l'ajuntament i que té nou places. A l'anada aniran carregats amb material sanitari i productes d'higiene personal. "És el que més falta fa ara per ara, segons ens diuen des d'allà", assenyala Planàs. Val a dir que aquesta és el tercer enviament d'ajuda humanitària que fa l'Ajuntament de Calonge, després de les dues furgonetes plenes de roba que van enviar recentment per poder assistir els ciutadans d'Ucraïna.

Tot el material que s'ha enviat s'ha recollit gràcies a la solidaritat dels veïns del poble que han anat fent les seves aportacions els darrers dies. Si tot va bé, a principis de la setmana que ve la furgoneta que ha marxat amb tres persones tornarà amb sis més, els refugiats que hauran recollit a Medika.

En aquest sentit, Soler ha destacat que l'Ajuntament posarà a disposició d'aquestes persones tot el personal perquè els acompanyin en els tràmits necessaris de tal manera que puguin integrar-se normalment a la societat calongina. "No tindria cap sentit que simplement hostatgéssim refugiats, i no els acompanyéssim en el procés d’integració laboral i social al nostre municipi", remarca el batlle.

Per la seva banda, Planàs ha destacat l'actitud de la gent i la solidaritat que han demostrat. "És impressionant la resposta que ha tingut la gent. La veritat és que estem sorpresos i molt contents de com ha anat tot", ha conclòs.