Recullen informació a l'Ajuntament de Blanes en el marc de l'operació Manga

Agents de paisà han sol·licitat l'expedient de cessió de les competències tributàries que es va fer al Consell Comarcal de la Selva

Agents de Servei de Vigilància Duanera s'han personat aquest divendres al matí a l'Ajuntament de Blanes per recollir informació relacionada amb l'operació Manga, que es va iniciar dijous com una ramificació de l'operació Pokémon.

En concret, quatre agents han demanat l'expedient de cessió de les competències tributàries que el consistori municipal va fer al Consell Comarcal de la Selva. L'operació Manga està instruïda per una jutgessa de Lugo, que investiga una suposada trama de suborns entre empresaris i polítics per a l'adjudicació de serves públics.

A Catalunya hi ha hagut quatre detencions, entre les quals la del president del consell comarcal i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria. Cap a un quart de dotze del migdia, quatre agents vestits de paisà de l'Agència Tributària s'han personat a l'Ajuntament de Blanes per demanar aquest expedient. Es tracta d'una que s'emmarca dins de l'operació Manga que va començar aquest dijous amb nou detinguts a tot l'Estat, quatre dels quals a Catalunya. A més de Fauria, també han estat detinguts dos empresaris i un cap de departament del Consell Comarcal de la Selva. Està previst que tots quatre passin aquest dissabte a disposició judicial.