El Consell Comarcal de la Selva defensa els implicats en l'operació 'Manga'

El vicepresident, Josep Frias, explica que els agents de duanes es van endur informació de diverses empreses més a banda de GRS

El Consell Comarcal ha defensat la innocència dels implicats en la trama de suposats suborns a canvi d'adjudicació de serveis públics -batejada com 'Operació Manga'- que ha destapat l'Agència Tributària. El vicepresident, Josep Antoni Frias, ha explicat que desconeixen el perquè del registre i les detencions que s'han fet al consell i ha detallat que els agents de duanes es van endur expedients de contractacions majors i menors de diverses empreses a banda de la consultoria GRS Arc Local, empresa investigada de la trama.

Des del consell no han pogut parlar amb el president, Robert Fauria, i desconeixen on es troba. Està previst que declari dissabte a Lugo juntament amb els altres tres detinguts. Els membres del Consell Comarcal de la Selva continuen sorpresos 24 hores després dels fets. Dijous al matí agents del servei de vigilància duanera es van presentar a les dependències de l'ens, a Santa Coloma de Farners, on van estar requisant informació durant deu hores. L'operació, batejada amb el nom de 'Manga' i que penja de l'operació 'Pokémon' destapada a Galícia, ha acabat amb la detenció del cap de l'àrea de Serveis a la Ciutadania del consell, el president de l'ens i alcalde de Sant Hilari, Robert Fauria, i els responsables de la consultora GRS Arc Local, amb seu a Lloret de Mar, i que prestava serveis al consell des de fa més de 15 anys.

El vicepresident segon del consell i alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, ha demanat aquest matí que es respecti la presumpció d'innocència dels detinguts i ha assegurat que encara no saben perquè els agents han registrat el consell ni què hi buscaven. "No sabem detalls, estem a l'espera de les declaracions davant de la jutgessa per saber què passa", ha manifestat Frias.

Segons ha detallat, els agents van requerir informació de diverses empreses. "Demanaven contractes menors i majors d'empreses diverses", ha detallat Frias, que assenyala que el consell té relacions amb "centenars d'empreses" que li presten serveis. Frias també ha remarcat que la informació que van requisar els policies no només fa referència a l'empresa GRS Arc Local -que està essent investigada en el marc de l'operació- sinó que també es van endur expedients d'altres empreses que tenen relació amb el consell.

Frias ha confirmat que l'empresa GRS Arc Local col·labora amb el consell comarcal en la recaptació d'impostos als municipis de la comarca. El vicepresident ha remarcat que l'empresa només fa part del servei però que la gestió de la recaptació recau en personal tècnic de la institució.

De moment, cap membre de la corporació ha pogut posar-se en contacte amb els detinguts, que tenen previst declarar dissabte davant la jutgessa de Lugo que instrueix el cas. "No sabem res d'ells, ni on estan ni com estan", ha manifestat el vicepresident segon de l'ens. El cas es troba sota secret de sumari.