L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm dóna suport a l'alcalde

En un comunicat, asseguren que la detenció de Robert Fauria els ha "sorprès" i demanen que el cas s'aclareixi en breu

L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm (Selva) ha donat ple suport a l'alcalde, Robert Fauria, i demanen que se'n respecti "la presumpció d'innocència". Poques hores després de la seva detenció, els regidors de CiU -partit que governa en minoria al municipi- han emès un comunicat on asseguren que la situació els ha "sorprès" a tots, però també desitgen que l'afer "es pugui aclarir al més aviat possible i poder tornar a la normalitat".

Fauria, que a més de ser l'alcalde del municipi també és president del Consell Comarcal de la Selva, va ser detingut ahir en el marc de l'operació 'Manga'. La causa, que instrueix un jutjat de Lugo, investiga una trama de suborns per a l'adjudicació de serveis públics. Els sis regidors de CiU a l'equip de govern de Sant Hilari Sacalm han emès un comunicat on volen donar ple suport al seu alcalde i -sobretot- demanar que se'n respecti la presumpció d'innocència. "Davant els esdeveniments que han succeït, l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm volem transmetre el màxim suport al nostre company i alcalde, Robert Fauria, i a la seva família", comença l'escrit.

Fauria, que va recuperar l'alcaldia de Sant Hilari a les darreres municipals, va ser detingut ahir en el marc de l'operatiu 'Manga'. L'afer, que s'instrueix des d'un jutjat de Lugo, investiga l'existència d'una trama de suborns per a l'adjudicació de serveis públics.

L'alcalde i president del Consell Comarcal de la Selva no va ser l'únic detingut a la demarcació. Els agents del Servei de Vigilància Duanera també van detenir un cap de departament del Consell i dos empresaris, socis de l'empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar (Selva). La firma fa anys que treballa per al Consell, i ofereix serveis de consultoria i assessorament als municipis (com gestió de sancions, inspecció tributària i gestió cadastral).

"Ens ha sorprès a tots"

Està previst que Robert Fauria, juntament amb la resta de detinguts, presti declaració als jutjats de Lugo en les properes hores. "La situació ens ha sorprès a tots, però des del primer moment, i amb la ferma voluntat que això s'esclareixi el més aviat possible, els treballadors i els regidors hem col·laborat amb tot allò que se'ns ha requerit", diu el comunicat de l'equip de govern, en referència a l'escorcoll d'ahir a la seu de l'ajuntament selvatà.

"I continuarem fent-ho en la mesura que sigui necessari en els propers dies, perquè es pugui aclarir aquesta situació al més aviat possible i tornar a la normalitat", hi afegeix l'escrit. Per últim, els regidors de l'equip de govern demanen que, abans la justícia no mogui fitxa, "es respecti la presumpció d'innocència del nostre alcalde i company de l'equip de govern, Robert Fauria".