L'alcalde de Sant Hilari Sacalm declararà dissabte a Lugo davant la jutgessa

Els detinguts a Galícia i Astúries passaran aquest divendres a disposició judicial

La jutgessa de Lugo, Pilar de Lara, que instrueix l'operació Manga, una derivada de l'operació Pokémon, començarà aquest divendres a prendre declaració als nou detinguts que hi va haver aquest dijous, quatre dels quals a Catalunya.

Les previsions del jutjat d'instrucció número 1 de Lugo és que els detinguts a Galícia i Astúries passin aquest divendres a disposició judicial, mentre que els quatre detinguts a Catalunya, entre els quals hi ha l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, dos empresaris de GRS Arc Local i un cap de departament del consell comarcal, ho facin aquest dissabte. L'operació Manga és una derivada de l'operació Pokémon que investiga una presumpta trama de suborn entre empresaris i polítics per l'adjudicació de serveis públics.

Entre els detinguts a Galícia i Astúries que passaran aquest divendres a disposició judicial hi ha un regidor de l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la, un assessor de l'exalcalde Gerardo Conde de Santiago, el delegat de l'empresa Aquagest, un assessor cultural i el propietari d'una empresa de consultoria i enginyeria.

El tribunal no ha precisat amb exactitud els càrrecs que s'imputa a cadascun dels nou detinguts, però ha informat que en gairebé tots els casos es tracta de delictes de suborn, tràfic d'influències, revelació de secrets o ús d'informació privilegiada, i prevaricació en el cas dels funcionaris públics. En algun cas també se li imputa falsedat documental i blanqueig de capitals.