Detingudes quatre persones per cultivar més de 1.800 plantes de marihuana

Es va trobar material pel seu cultiu valorat en 60.000 euros

Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès – Pla de l’Estany (Girona) van detenir entre els dies 5 i 7 de febrer a Bescanó i Girona, quatre persones de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. Les persones arrestades són; Juan Manuel CG, de 25 anys i veí de  Maçanet de la Selva, Francisco SF, de 36 anys i veí de Girona, Loida de los Angeles MM, de 33 anys i veïna de Girona i Jorge HF, de 40 anys i veí de Bescanó.
 
Les detencions són el resultat d’una investigació oberta el mes passat quan els mossos de la comissaria de Salt van saber que en diverses cases d’una  urbanització de la població de Bescanó, s’hi podria estar realitzant actes de cultiu, elaboració, preparació i venda de substàncies estupefaents, concretament plantes de marihuana.
 
Els agents de la unitat d’investigació van iniciar les perquisicions pertinents per tal de comprovar aquests extrems. El dia 5 de febrer els mossos, que estaven vigilant el domicili, van veure una furgoneta que sortia a gran velocitat d’una de les cases on, presumptament, s’hi estava cultivant la droga.

Els mossos van aturar la furgoneta, ocupada per dos homes, a la carretera GI-540. A l’interior del vehicle es van localitzar 380 plantes de marihuana i els utensilis necessaris per cultivar-la. Per aquest motiu es va detenir Juan Manuel CG i Francisco SF. Els agents van creure que les plantes intervingudes formaven una plantació que els dos detinguts acabaven de desmuntar.
 
Tot seguit, els agents es van dirigir novament al domicili que estaven vigilant i d’on havia sortit la furgoneta carregada i van detenir la única persona que en aquell moment hi havia allà, Loida de los Angeles MM.
 
Amb els resultat de les indagacions, l’endemà 6 de febrer es va realitzar una entrada i perquisició en les tres cases, on es tenia sospites que es podria estar realitzant acte de cultiu i venda de droga. En l’entrada del domicili de la detinguda, els agents van comprovar que en el garatge de la vivenda quedaven restes de terra del que semblava havia estat una plantació de marihuana.
 
En els altres dos habitatges es van trobar un total de 1.420 plantes en fase de cultiu, i tot un seguit de material valorat en més de 60.000 euros, com ventiladors, làmpades, transformadors i extractors, entre d'altres. Tot destinat per al cultiu intensiu de la droga.


En cadascuna de les cases es va detectar que les plantes tenien un estat de maduració diferent, cosa que fa sospitar que s’hi produïa marihuana de forma cíclica i continuada. A més, els tres domicilis, presumiblement, s’abastien de llum de l’enllumenat públic.
 
Finalment, el dia 7 de febrer els mossos van detenir, a Girona, el quart integrant del grup, Jorge HF. La investigació no es dóna per tancada a l’espera de properes detencions. Els detinguts, dels quals Juan Manuel CG té antecedents, van passar el dia 8 de febrer a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.