Els Bombers donen per controlat l'incendi de Roses

Han cremat un total de 429,54 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat han controlat a les 20h l’incendi de vegetació de Roses (Alt Empordà). Al llarg de la tarda, l’operatiu d’extinció ha reforçat les tasques d’extinció, remullant tot el perímetre afectat per l’incendi i vigilant que no hi hagués noves represes.

L’última s’ha registrat als volts de les 13h i ha cremat 200 metres quadrats en el flanc esquerre de l’incendi, però ha estat ràpidament controlada pels Bombers. En aquests moments continuen remullant la zona 28 dotacions terrestres. Els mitjans aeris ja s’han retirat a base coincidint amb l'ocàs.

Un cop controlat l’incendi, s’aixequen les restriccions d’accés a la cala Montjoi i a la cala Jóncols però únicament per a les persones que hi viuen i que hi treballen. Les persones que havien estat evacuades a causa de l’incendi podran retornar a casa seva, i les que estaven confinades ja podran sortir de l’àrea. Amb l’incendi controlat, l’operatiu de Bombers començarà a reduir-se progressivament fins a quedar-hi una rereguarda de nou dotacions durant tota la nit i la matinada.

Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície de 433,89 hectàrees de vegetació, de les quals 431,85 són dins el Parc Natural del Cap de Creus. La majoria són forestals; 429,54 ha.

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada la fase d’Alerta del Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) atesa la millora de les condicions que afecten l’incendi de vegetació forestal de Roses. El Pla INFOCAT queda ara en situació de Prealerta.

El 112, des d’ahir a la nit, ha atès un total de 108 trucades relacionades amb aquest incendi.