Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Roses

En aquests moments, hi treballen 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Roses (Alt Empordà), que ja ha afectat un total de 392 hectàrees. En aquests moments, hi treballen 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris, que estan remullant tot el perímetre per evitar noves revifalles.

El foc s'ha declarat cap a un quart de dotze de la nit en una zona a tocar del Mas Oliva. Les primeres investigacions dels Agent Rurals apunten a una crema mal apagada com a possible causa i estan intentant esbrinar si estava comunicada i si es va fer abans o després que es decretés el Pla Alfa 2.

En aquest sentit, el cap del cos a l'Alt Empordà, Xavi Rodríguez, ha dit que estan investigant si es va fer a mig matí quan ja no es podia encendre foc i es va apagar malament o, fins i tot, si era anterior i va quedar alguna brasa encesa. "S'ha de tenir en compte al cim ahir hi havia cops d'entre 80 i 100 quilòmetres per hora", ha remarcat Rodríguez. "Estem treballant en aquesta hipòtesi però encara no podem confirmar-ho", ha afegit.

D'altra banda, els Rurals han fet un recompte final de la superfície afectada i han rebaixat les xifres inicial. En total, calculen que les flames han calcinat entre 390 i 395 hectàrees, 388 de les quals dins del Parc Natural del Cap de Creus. A hores d'ara, l'incendi continua actiu, tot i que els Bombers confien en poder estabilitzar-lo al llarg de les properes hores.

Una campanya d'estiu "molt dura"

Delort també ha augurat una temporada d'estiu complicada. "Els proper mesos apunten a ser molt desfavorables", ha dit. La llarga sequera que arrosseguen diverses zones del país –entre elles, l'Alt Empordà- genera un important estrès hídric en la vegetació i això pot provocar que, encara que pogués amb intensitat el mes d'abril, no acabi "compensant". "Ens estem preparant i mentalitzant per una campanya d'estiu que pot ser molt dura", ha admès Delort.