La Policia Municipal de Girona intensificarà la vigilància nocturna al Barri Vell i Mercadal per frenar els robatoris

Hi destinarà una patrulla extra

La Policia Municipal de Girona intensificarà la vigilància nocturna al Barri Vell i Mercadal amb una patrulla extra arran de l'augment de robatoris que s'ha registrat a la zona en les últimes setmanes. La mesura es posarà en marxa de forma immediata i es mantindrà, com a mínim, durant les properes setmanes.

Així ho han acordat el regidor de Seguretat, Eduard Berloso, i el cap de la Policia Municipal, Joan Jou, en una reunió per abordar millores de seguretat. En aquest sentit, Berloso ha assegurat que l'actuació busca incrementar la sensació de seguretat i, alhora, "millorar la prevenció" davant dels robatoris en comerços i locals de restauració que s'hi estan produint.

"Així també millorarem la capacitat de resposta davant de futures actuacions delictives, si es produeixen", ha insistit Berloso. Paral·lelament, en els propers dies s'acabarà l'obligació de concertar cita prèvia per posar denúncies a la comissaria de la Policia Municipal. Aquesta mesura es va prendre arran de les restriccions imposades per lluitar contra els contagis de la covid-19, però amb la millora de la situació, s'ha decidit eliminar-la.

D'aquesta manera, qui vulgui podrà ser atès en el mateix moment en què vulgui presentar la denúncia; mentre que també es mantindrà la possibilitat de demanar cita prèvia per qui prefereixi aquesta opció. El que també es mantindrà són les mesures de distància i la presència d’elements físics separadors com pantalles, per garantir la seguretat sanitària en l’atenció a la ciutadania.