IAEDEN anuncia que presentarà al·legacions al projecte eòlic Galatea de la Jonquera

150 persones van fer una caminada ahir per mostrar el seu rebuig al futur parc

IAEDEN-Salvem l'Empordà ha anunciat avui que presentarà al·legacions al projecte eòlic Galatea de la Jonquera que actualment està a exposició pública. Convida a entitats i ciutadans a adherir-s'hi per mostrar el rebuig del territori al "desenvolupament sense planificació prèvia de les energies renovables."

El projecte Galatea preveu la instal·lació de nou aerogeneradors en la zona coneguda com el Canadal, al terme municipal de la Jonquera, amb una potència de 49 MW, una subestació transformadora i les corresponents infraestructures d’evacuació per connectar amb la subestació de Figueres, a 20 quilòmetres de distància. Aquesta línia d'alta tensió aèria afectaria també els termes municipals d'Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Figueres i Vilafant.

Emmarcada dins d’aquesta campanya de rebuig al projecte eòlic Galatea, ahir es va dur a terme una caminada popular pels boscos del Canadal fins a Santa Llúcia, organitzada pel Centre Excursionista Jonquerenc, Grup d'Art i Treball de la Jonquera, Albera Lliure de Molins i IAEDEN-Salvem l’Empordà per donar a conèixer la zona que es veuria afectada pel parc eòlic.

Aquesta zona està situada entre el Paratge Natural de l'Albera i la Reserva Natural de Fauna Salvatge dels Estanys de la Jonquera, amb una gran diversitat biològica, arqueològica i monumental on per la construcció dels aerogeneradors es preveu l'obertura de 10 quilòmetres pistes forestals i un moviment de terres que supera els 400.000 metres cúbics segons els ecologistes.

En total s’hi van aplegar prop d’unes 150 persones amb la presència dels alcaldes de Capmany, Lladó i Ordis, juntament amb alguns regidors d’altres municipis de la comarca, com per exemple de Cantallops.