Besalú tanca preventivament la zona de l'esvoranc i planificarà treballs d'excavació

Aquell emplaçament compta amb el substrat format per guixos i hi discorre la riera Capellades

L'Ajuntament de Besalú (Garrotxa) ha completat la revisió tècnica de l'esfondrament que es va registrar la tarda del diumenge a l'aparcament de l'antic Hotel Fonda Siqués, davant de l'Avinguda de Lluís Companys, on va aparèixer un forat de trenta centímetres de diàmetres i cinc metres de profunditat.

Després de l'anàlisi efectuat per l'arquitecte municipal i l'empresa geotècnica CECAM, s'ha comunicat l'esvoranc a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) concloent amb el tancament de la zona afectada per prevenció. Segons ha avançat l'alcalde del municipi, Lluís Guinó, es portarà a terme una posterior planificació de treballs d'excavació i estudi.

Segons determina el mapa geològic publicat per l'ICGC el 2016, aquest és un emplaçament on el substrat està format per guixos, amb l'existència coneguda d'aqüífers subterranis de la riera coberta del Capellades que motiva la seva dissolució i creació de cavitats.

Precisament, a pocs metres de distància també es va produir un esfondrament el 2020 que va requerir de treballs de reafirmació del ferm amb una inversió de 36.000 euros (+IVA).