L'Associació de Comerciants d'Olot repartirà 5.000 ulleres solidàries de 'Realitat Millorada'

La iniciativa pretén recollir 6 MEUR reformar l'espai d'Oncologia Pediàtrica de la Vall d'Hebron

L'Associació de Comerciants d'Olot (Garrotxa) repartirà 5.000 ulleres solidàries de la iniciativa 'Realitat Millorada'. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Fundació A. Bosch, la Fundació Aladina i la Fundación Small que es dediquen a la lluita contra el càncer infantil. Les ulleres son de cartró i estan dissenyades per alguns dels infants que estan ingressats a l'àrea d'oncologia infantil de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

El projecte de 'Realitat Millorada' va néixer a l'abril del 2021 amb l'objectiu de mobilitzar la ciutadania, les empreses i les associacions per tal d'aconseguir els recursos suficients per fer a la Vall d'Hebron un espai de 2.646 m2 amb tots els recursos necessaris per tractar el càncer infantil, en què es posi el benestar del pacient com a prioritat. La nova àrea serà més confortable amb habitacions més espaioses i còmodes i també les zones comunes seran més àmplies.

El projecte també preveu que es puguin incorporar nous tractaments mèdics i hi hagi un major control entre les àrees i els mecanismes d'aïllament. A més, es fomentarà la convivència a partir d'espais de jocs comuns i també hi haurà zones específiques per a les famílies. L'objectiu és que les obres comencin l'any vinent i acabin el 2024.

Per fer-ho cal arribar als 6 milions d'euros de donacions a través de la venda d'unes ulleres solidàries. Son unes ulleres de cartró que estan dissenyades i decorades per alguns dels pacients oncològics pediàtrics que hi ha a la Vall d'Hebron. Els infants son els responsables de pintar i dibuixar figures a les ulleres que posteriorment es posen a la venda.