Jordi Cruz, Carme Ruscalleda i Fina Puigdevall se sumen al Fòrum Gastronòmic de Girona

Les jornades professionals debatran sobre la cuina halal, per a pacients oncològics o el moviment Bean to Bear

El Fòrum Gastronòmic torna a Girona aquest mes de març i els organitzadors han anunciat que incorporen els cuiners Jordi Cruz, Carme Ruscalleda, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, Ada Parellada i Marc Ribas en la programació. La fira es farà del 13 al 15 de març al Palau de Fires i el Palau de Congressos de Girona.

Aquests noms se sumen als d'altres cuiners ja anunciats prèviament, com ara Paco Pérez, els germans Roca, Oriol Castro o Mateu Casañas. Tots ells participen d'una edició on s'han convocat diverses sessions monogràfiques de demostracions.

D'una banda, els professionals de l'steak tartar debatran sobre els secrets d'aquest plat i quin és el tall òptim i la condimentació que més li escau. Aquesta sessió es tancarà amb un concurs per escollir el millor bistec tàrtar de l'Estat.

També es farà una competició entre pastissers per fer el millor xuixo del món, que ja s'ha convertit en un clàssic del certamen gastronòmic. A més, el Fòrum oferirà un espai expositiu de l'oferta halal. També hi haurà un taller d'aquesta opció gastronòmica i un debat entre productors i cuiners per destacar diversos productes adaptats per al consum de musulmans.

Una de les principals novetats del Fòrum serà l'aplicació oficial d'aquest certamen. A través d'aquesta eina digital els assistents rebran tota la informació del saló a temps real, amb el programa d'activitats i la localització de cada una d'elles. També hi ha una funció d'interacció i networking i una pestanya per seguir per streaming les sessions més destacades. L'objectiu és que els professionals puguin connectar-se des del Palau de Fires o des de qualsevol altre punt del món a les sessions del Fòrum. Aquest serà un primer pas per convertir la fira en un esdeveniment internacional completament híbrid.