Blanes temerosa amb la reobertura de l'oci nocturn per l'incivisme en un local

Des de l'Ajuntament confien amb la feina que s'ha fet les darreres setmanes i aposten per un nou model

L'alcalde de Blanes (Selva), Àngel Canosa, celebra que es pugui recuperar l'activitat econòmica en l'oci nocturn, però admet que els precedents de "problemes greus" en relació a un local concret, genera "incertesa". "Esperem que no es reprodueixin i que tota la feina que hem fet i que es farà a partir del proper dijous doni els efectes esperats", ha ressaltat Canosa.

El govern municipal vol "recuperar un oci nocturn que permeti conviure amb tranquil·litat" i que s'acabin els episodis de falta de civisme als carrers de la capital de la Selva marítima. En aquest sentit, Canosa explica que estan treballant per tal de donar resposta a aquesta problemàtica i creu que el model passa perquè no sigui la Policia l'encarregada de posar ordre quan hi ha un problema.

"Hem d'aturar-nos, reflexionar quin model i quines necessitats tenim nosaltres i els nostres joves. No pot ser que es resolgui tot des de l'incivisme, la manca de control o d'unes ofertes comercials indegudes. Hem d'aconseguir que tothom pugui gaudir de l'oci nocturn", ha reblat el batlle.

Una trobada a principis de març

Per tal de posar fil a l'agulla, Canosa ha revelat que tenen previst fer una taula amb experts de diversos àmbits per poder traslladar la nova proposta d'oci nocturn. La trobada està prevista per principis de març, si bé encara no s'ha concretat el dia exacte. "Volem posar damunt de la taula que només amb l'actuació policial no es poden resoldre els problemes", ha assenyalat.

Per això, des de l'Ajuntament es vol discutir amb tots els actors "la manera de poder socialitzar" l'oci nocturn amb la seguretat, el descans dels veïns i també la resta d'activitats que es realitzen a la ciutat.

Quatre detinguts per un apunyalament

Un dels punts calents de la reobertura s'espera que sigui la discoteca Arena, on la matinada del 21 de novembre els Mossos van detenir quatre joves – un d'ells menor – per apunyalar-ne un altre. Es tracta d'un local que convoca molta gent de l'àrea metropolitana nord de Barcelona que arriben amb els darrers trens de dissabte i marxen amb els primer del diumenge al matí.