Ferrocarrils inverteix 300.000 euros a les estacions de nòrdic catalanes per promoure l'esquí

El conveni inclou la millora i rehabilitació d'infraestructures i equipaments

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Mancomunitat de municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic han renovat el conveni de col·laboració per a la protecció de la pràctica d'aquest esport i la dinamització de les activitats de muntanya a les set estacions que hi ha al Pirineu.

L'acord comporta una inversió de 300.000 euros i és el tercer any que és fa efectiu per ajudar a rehabilitar i millorar els edificis de serveis i els refugis existents, a més d'obres i instal·lacions de serveis bàsics per al seu funcionament o l'arranjament i manteniment dels accessos viaris i aparcaments de les estacions, entre d'altres. L'objectiu és contribuir a la seva continuïtat, com a element clau de fixació de població en aquest territori.

L'acord també inclou ajudes per l'adquisició d'equipaments i de maquinària per millorar la qualitat de les pistes d'esquí nòrdic catalanes, els serveis complementaris de les estacions, l'eficiència energètica o la depuració d'aigües i residus derivats. A més, el conveni també preveu contribuir a la millora d'accessos als espais generadors d'activitats turístiques, esportives i de lleure de muntanya, així com qualsevol altra inversió d'impuls de l'activitat econòmica generada per l'esquí nòrdic a Catalunya.

La voluntat és que amb aquestes inversions també s'ajudi a la permanència de petits negocis locals que giren al voltant de les estacions i que contribueixen a l'articulació́ del seu territori d'influència. L'acord inclou les estacions cerdanes de Guils Fontanera, Lles de Cerdanya i Aransa, les alturgellenques de Sant Joan de l’Erm i Tuixent La Vansa i les pallareses de Virós Vallferrera i Tavascan.

El conveni s'emmarca dins el conjunt d'accions previstes al Grup de Treball de les estacions d'esquí́ nòrdic, creat en el marc de la Taula estratègica de les estacions de muntanya (TEM), amb l’objectiu d’analitzar la situació́ i els reptes de futur d'aquestes instal·lacions municipals.