La UdG participa en un projecte d'intercanvis virtuals amb universitats d'Europa i Amèrica

El programa permet als estudiants compartir coneixements i experiències de forma telemàtica

Amb l'objectiu de fomentar la internacionalització de la universitat, la UdG ha apostat per introduir un programa d'aprenentatge col·laboratiu amb altres universitats de forma telemàtica. Es tracta d'una de les estratègies del rectorat per afavorir la internacionalització dels estudiants sense la necessitat que aquests canviïn de país.

A través del Collaborative Online International Learning (COIL) estudiants gironins connectaran de forma telemàtica amb alumnes d'altres universitats de Mèxic, Colòmbia, Brasil, Argentina, Alemanya, Finlàndia, Bèlgica, França, Països Baixos, Andorra i Estats Units. En aquestes connexions, els alumnes compartiran part dels coneixements que han adquirit en una assignatura en concret del grau i, d'aquesta manera, obtindran un coneixement intercultural més profund.

Per participar-hi, els alumnes caldran buscar les assignatures que participen en el COIL. Els professors que les imparteixen han dissenyat el marc de l'assignatura conjuntament amb un altre docent d'una altra universitat i, d'aquesta manera, acordar punts en comú que els estudiants podran compartir de forma telemàtica.

Durant el curs passat, la UdG va posar en funcionament un programa pilot per iniciar-se en aquesta pràctica amb les primeres experiències a diverses aules. Després de recollir resultats satisfactoris, en l’actualitat, ja hi ha una vintena d’activitats COIL actives o programades amb universitats internacionals, des de totes les facultats de la UdG. A través d'aquests programes, la universitat no només vol afavorir la internacionalització dels alumnes i del centre, sinó també innovar en els mètodes d'aprenentatge.