La CUP es queda sola al Parlament en la resolució contra el parc eòlic marí de Roses

Tots els partits l'han rebutjat i VOX s'ha abstingut

La Comissió d'Acció Climàtica del Parlament ha rebutjat la proposta de resolució de la CUP en contra del projecte de parc eòlic marí de la badia de Roses, el Parc Tramuntana. Tots els partits (Junts per Catalunya, ERC, PSC, En Comú Podem i Cs) hi van votar en contra, excepte els cupaires que hi van votar a favors i VOX, que es va abstenir.

"Els grups parlamentaris van reconèixer i agrair públicament la tasca del Parc Tramuntana de fomentar el diàleg, el consens i la integració del projecte al territori, avalant el camí recorregut", asseguren els promotors en un comunicat. Les formacions també es van emplaçar a estudiar la proposta de prova pilot amb tres aerogeneradors proposada.

Els promotors del projecte celebren la votació, que dona continuïtat a la sessió de compareixences del passat mes de desembre amb el membre de l'equip promotor, Sergi Ametller; el Síndic, Rafael Ribó i el vicepresident de la Plataforma Stop Macropac Eòlic Marí, Jordi Ponjoan.

Al llarg de la compareixença del mes de desembre, Ametller, va explicar el projecte i va defensar-lo de les crítiques ha suscitat. També va assegurar que "la Costa Brava seguirà sent la Costa Brava" si el parc eòlic marí s'acaba fent i que és l'únic punt de Catalunya on es pot implantar aquest tipus de generació d'energia flotant.

Per contra els opositors al parc, que també van comparèixer, van reiterar que la instal·lació tindrà un gran impacte. "El nostre objectiu és aturar-lo", va assegurar Ponjoan.

La CUP acusa els partits al Govern "d'enganyar la gent"

La CUP ja ha emès un comunicat on critica la posició dels partits que van votar en contra de la proposta de resolució i acusa les formacions de votar una cosa al Parlament i una altra als ajuntaments. "No entenc com partits com ERC o Junts per Catalunya, que a tots els municipis han estat votant a favor de la moció contra el macroparc, quan la mateixa proposta arribar al Parlament no hi donen suport", afirma el diputat Dani Cornellà. "D'això se'n diu enganyar la gent i trair el territori", afegeix.

"Sense cap dubte la nostra aposta son les energies renovables, fent una transició energètica coherent amb els principis de respecte pels ecosistemes naturals i la biodiversitat (...) No podem permetre macroprojectes com aquest o els projectats a l’Albera, l’Anoia, l’Alta Segarra, la Terra Alta, les Garrigues i a molts altres indrets del nostre país", assegura la formació.