Figueres inverteix 1,15 MEUR en renovar l'enllumenat públic de més de 30 anys d'antiguitat

El pla director contempla actuacions per valor de gairebé 7 milions

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha presentat aquest dijous un pla de renovació de l'enllumenat per "posar al dia" la ciutat i actuar en instal·lacions que han quedat "obsoletes". El consistori hi invertirà aquest any 450.000 euros, que sumats als 700.000 euros que hi va destinar el 2021 sumen un import d'1,15 milions d'euros (MEUR).

"Avui presentem un pla que fa molts anys que s'hauria d'haver fet", ha assegurat l'alcaldessa, Agnès Lladó. El projecte preveu dos tipus d'actuacions: per una banda d'estructurals (línies, caixes i suport) i, per l'altra, sobre la lluminària i l'equip per millorar-ne l'eficiència energètica.

A més, el pla busca adaptar les instal·lacions a la normativa i substituir els enllumenats que s'han deteriorat i que, en alguns casos, no s'han canviat en més de 30 anys. El Pla director elaborat l'any 2015 estimava una inversió de 6,9 MEUR per posar la ciutat al dia. L'objectiu de l'equip de govern és fer inversions anuals per assolir aquest l'objectiu.

Durant l'any passat, es va actuar en diversos punts de la ciutat. Entre ells, el barri del Culubret. En concret, als carrers Juncària, Pujada del Castell, el Pep Ventura, a l'Avinguda Vilallonga i en passos de vianants. Actualment, hi ha en execució actuacions en quadres elèctrics i altres intervencions al carrer Doctor Fleming, l'Empordà (al sector dels jutjats), al carrer Caputxins, Arquitecte Azemar, la plaça John Lennon. També al carrer Progrés, el Far, Requesens, Vilasacra, Vilamalla o la plaça del Cementiri.

En aquests moments, estan en redacció i planificació per executar-se aquest 2022 actuacions als carrers González de Soto, Oliva, Pere III, Pujades, Santt Jordi, La Pau, Parc Sol i Empordà. També es faran millores a passos de vianants, quadres elèctrics, la resolució de defectes al sector Olivar Gran -en dues fases-, el sector habitatges del Parc, el Poble Nou, Fages de Climent, Horta Capallera, Cendrassos i Marca de l'Ham.

"Era important per a nosaltres posar la ciutat al dia amb mancances que arrosseguem des de fa anys. Aquest pla renovarà l'enllumenat adequant-lo a la normativa vigent", assegura el vicealcalde Pere Casellas.

La presentació del pla s'ha fet després que el servei d'enllumenat pública s'hagi traspassat a l'empresa municipal Fisersa, que també es fa càrrec d'altres serveis públics com l'aigua o la neteja viària. Fins ara, però, l'assumia l'empresa mixta Ecoserveis.