La Guàrdia Civil torna per tercer cop a l'Ajuntament de Lloret

El consistori va signar convenis urbanístics amb l'empresa DDC, propietat del suposat cap de la màfia russa Andrei Petrov

Aquest dimarts la Guàrdia Civil ha tornat a l'Ajuntament de Lloret de Mar per recollir més documentació en relació al cas. Segons fonts municipals, els agents també han entregat dues citacions; una a l'interventor municipal i una altra al cinquè tinent d'alcalde i regidor de l'àrea de Territori i seguretat ciutadana, Jordi Martínez. Segons aquestes fonts, les citacions serien perquè anessin a declarar com a testimonis i no com a imputats.

L'operació Clotilde va esclatar el 25 de gener quan la Guàrdia Civil va entrar a l'Ajuntament de Lloret de Mar per demanar documentació i va detenir les primeres cinc persones sospitoses de formar part d'aquesta trama de blanqueig de capital de la màfia russa. Des de llavors, el degoteig de detinguts i imputats ha continuat i ha esquitxat el consistori.

La Guàrda Civil va detenir el tinent d'alcalde, Josep Valls, a qui el jutge de l'Audiència Nacional va deixar en llibertat però imputat per suborn i prevaricació. Valls va ser regidor d'Urbanisme quan Crespo era alcalde i també és el president de l'equip de futbol, que rebia el patrocini de l'empresa de Petrov. També van detenir el president del club de hoquei, Joan Lluís Perarnau. A més, l'Audiència Nacional ha demanat al TSJC que imputi Crespo que, per la seva condició de diputat, és aforat i no el poden citar a declarar directament.