Concentració davant l'Ajuntament de Lloret contra la corrupció

Unes 150 persones es manifesten davant del consistori aquesta tarda convocats a través de les xarxes socials

Els concentrats han expressat així la seva indignació davant les informacions aparegudes als mitjans en els últims dies que situen una trama de corrupció al municipi amb el ja conegut Cas Clotilde. Es tracta d'un presumpte cas de blanqueig de diners de la màfia russa i amb una possible implicació d'algun membre de l'actual equip de govern municipal, com ara el primer tinent alcalde, Josep Valls.

La investigació continua oberta i alguns ciutadans defensaven aquest dissabte la presumpció d'innocència dels imputats fins que es demostri el contrari. Així ho expressava José Luis Blanco, esportista del municipi, que demanava rapidesa a la justícia per tal que aquest cas afecti el mínim possible a la imatge del municipi. "Lloret és una vila de vacances i esportiva; esperem que això no faci que la gent s'ho repensi i no vinguin el proper estiu que ja està a tocar", ha apuntat.

Molt a prop seu hi havia una altra ciutadana, que també ha sortit al carrer per protestar. Duia un paper enganxat a la jaqueta on deia 'A tot (cara de porc) li arriba el seu Sant Martí'. Preguntada per com veia el cas Clotilde, Conxita Cerdán no s'ho ha pensat dos cops i ha carregat contra els polítics corruptes tot dient que fins ara han actuat pensant que estaven per sobre de la resta de ciutadans. Per això, reclama que es canviïn les lleis, per tal que "no els emparin" més i que es facin llistes obertes.

La protesta ha estat molt silenciosa i només en algun moment s'ha trencat amb xiulets i algun crit sorgit de forma espontània. Entre els assistents, hi havia els representants de tots els grups a l'oposició -Millor, PSC, PPC i ICV-, els mateixos que van demanar en bloc la dimissió del primer tinent d'alcalde del consistori, Josep Valls, per la seva imputació en l'operació. També van reclamar a l'alcalde, Romà Codina, que el cessés però el batlle va respondre que no pensa apartar-lo del seu càrrec, ja que confia en ell i defensa la seva presumpció d'innocència mentre la investigació segueixi oberta.

Valls va declarar aquesta setmana davant del jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco, que el va deixar en llibertat provisional però li manté la imputació pels delictes de suborn i prevaricació. El jutge va ordenar retirar-li el passaport i li ha prohibit sortir del país. La Guàrdia Civil el va detenir dimarts passat atès que és el president del CF Lloret, una entitat que durant tres anys va rebre en concepte de patrocini fins a 90.000 euros de l'empresa del suposat cervell de la trama, Andrei Petrov.

També van quedar en llibertat amb càrrecs el president del club d'hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau, la responsable d'una immobiliària, Teresa Gimeno, el pare de Petrov, Boris Petrov, i la secretària de Petrov, Jessica Oleguin, mentre que els tres imputats que estan a presó són el presumpte cervell de la trama, Andrei Petrov, el seu cunyat, Constantin Mischanin i l'arquitecta Pilar Gimeno. En total, hi ha tretze imputats i queda pendent de veure si les investigacions confirmen la suposada implicació de l'exalcalde de Lloret de Mar en l'anterior legislatura, Xavier Crespo, actual diputat de CiU al Parlament. De moment, se sap que el jutge Eloy Velasco demanarà al TSJC que interrogui Crespo per indicis de prevaricació i suborn.