Salt registra tres incendis més a contenidors aquest diumenge, sis en total

Els veïns mostren així el seu rebuig a la vaga d'escombriaires

Els veïns de Salt (Gironès) han dit prou a la vaga d'escombriaires i un grup de persones han provocat tres incendis més aquest diumenge en contenidors repartits per la ciutat. Aquesta acció se suma als tres focs que s'han registrat aquesta matinada als carrers del Rec, d'Esteve Vila i Torres i Bages.

Amb tot, el primer avís d'aquesta tarda l'han rebut els Bombers a les 18:52h al carrer Manel de Falla amb Àngel Guimerà, on una dotació s'ha apropat per extingir l'incendi. El segon ha succeït al carrer Ramon i Cajal a les 19:25h i, finalment, el darrer foc ha tingut lloc davant de l'Ajuntament a les 19:54h i on els Bombers també hi han destinat una dotació.

La protesta en forma d'acte vandàlic arriba després que ahir la concessionària FCC Medio Ambiente reforcés el servei per tal de complir amb els serveis mínims. Tot i que alguns punts on s'acumulava bona part de la brossa han quedat nets, els veïns es mostren "indignats" perquè encara n'hi ha molts on "amb prou feines s'hi pot passar". Per això, reclamen que "se solucioni el conflicte" i que s'arribi a una entesa entre l'empresa i els treballadors.

El comitè diu complir els serveis mínims

Des del comitè de treballadors, Xavier Vives, assegura que els serveis mínims es compleixen i que dir el contrari és una "falsedat absoluta". Per tal de donar força al seu argument expliquen que, a hores d'ara, "cap d'ells ha rebut sanció o amonestació verbal per part de l'empresa", el que significa al seu entendre que es compleix amb el que estipulen els serveis mínims, sense entrar a valorar la quantitat d'escombraries que hi ha als carrers.

Amb tot, segueixen culpant a l'empresa i l'Ajuntament d'aquesta situació, malgrat els treballadors s'han mostrat inflexibles durant les tres mediacions fracassades mentre que es neguen a posar data a una nova trobada o a negociar durant el cap de setmana. Avui el grup Punkústic els ha visitat a la nau on s'ha celebrat un concert dedicat als vaguistes allà acampats.

Pel que fa a la contractació d'una empresa per part del consistori per donar solució als incompliments dels serveis mínims, el comitè ho considera "feina bruta" i titlla els treballadors que van participar-hi "d'esquirols de fora de la província".

No només això, Vives diu que "s'ha traspassat una línia vermella" i que el consistori ha "vulnerat drets fonamentals" com el dret a vaga. Finalment ha assegurat que els veïns segueixen donant-los tot el suport.