Puigcerdà jubilarà el funicular que uneix l'estació de tren amb el centre del municipi

El consistori de la capital cerdana dona per acabada la "vida útil" de l'ascensor inclinat

L'Ajuntament de Puigcerdà (Cerdanya) vol comptar enguany amb una nova instal·lació per poder salvar el desnivell que hi ha entre el centre històric del municipi i la zona de l'estació de tren.

El funicular panoràmic uneix la plaça de l'Estació amb el carrer Raval de les Monges. Des d'allà, es pot arribar a la plaça de l'Ajuntament amb un altre ascensor panoràmic. Quan algun d'aquests s'espatlla, però, els veïns es veuen obligats a utilitzar les escales o, com alternativa, fer ús d'una de les nou expedicions diàries del transport urbà de la capital cerdana.

Per aquest motiu, des del consistori tenen clar que necessiten un sistema que funcioni, ja que l'actual "no presta el servei que hauria de fer", tal com reconeix l'alcalde, Albert Piñeira. L'alcalde afegeix, però, que la instal·lació es va dimensionar fa uns vint anys per un determinat ús i volum de persones que, a la pràctica, s'ha "superat àmpliament".

La idea és que la nova instal·lació en garanteixi l'ús a persones amb mobilitat reduïda o amb altres tipus de discapacitat. Un cop es decideixi quina solució tècnica és la que s'acaba adoptant, aquesta es podrà quantificar i executar. La voluntat és que les obres es duguin a terme aquest mateix any i que aquesta sigui una de les inversions principals que s'incloguin en els comptes municipals, segons ha explicat Piñeira.