Els escombriaires de Salt amenacen amb recollir ''menys escombraries'' a partir de Reis

Diuen que ara fan més del que haurien amb els serveis mínims

Els escombriaires de Salt (Gironès) asseguren que compleixen amb els serveis mínims i que, de fet, treballen recollint més del que els pertocaria per "empatia" amb els veïns. Avui però, han amenaçat que a partir del 6 de gener encara recolliran menys escombraries, col·lapsant la ciutat amb més tones de brossa i andròmines a cada cantonada del municipi.

El president del comitè de treballadors, Xavier Vives, culpa a l'empres concessionària FCC Medio Ambiente i a l'Ajuntament de Salt de "negar el conflicte", assenyalant que "no hi ha negociació ni propostes de solució". El membre del comitè a més diu ser víctima de "xantatge emocional" i "confrontació barroera" acusant-los d'incomplir el serveis mínims, malgrat el consistori ha recollit proves que demostren que no els compleixen.

Tanmateix Vives diu que els treballadors estan disposats a assistir a mediació "en el moment que se’ns truqui", però a aquestes alçades ja s'han celebrat dues i l'acord no s'han apropat gens les postures.

Amb tot, en l'assemblea d'avui han decidit limitar-se "a complir estrictament amb els serveis mínims decretats" a partir del 6 de gener i en culpen a l'Ajuntament i FCC de la "situació de bloqueig".