Així serà el dispositiu de Cap d'Any per evitar botellots o festes il·legals i fer complir el toc de queda

200 efectius dels Mossos faran 52 controls a les principals vies

El Departament d'Interior ha plantejat un dispositiu per Cap d'Any centrat en vetllar pel compliment del confinament nocturn d'una a sis de la matina i evitar aglomeracions i festes il·legals. A més, prop de 200 efectius dels Mossos d'Esquadra faran 52 controls i macro-controls d'alcoholèmia i drogues a les principals vies catalanes la nit de Cap d'Any.

El plantejament s'emmarca en el dispositiu específic de compliment de les mesures per a la contenció de la covid durant el Nadal. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el director de la Policia catalana, Pere Ferrer, han repassat aquest dijous al matí el dispositiu juntament amb representants de policies locals d'arreu del país.

Entre d'altres, els agents garantira un ús adequat dels espais públics i buscaran evitar l’ocupació massiva derivat de les restriccions per garantir les mesures de distanciament social. En concret, el dispositiu farà èmfasi en la prevenció de la celebració de festes no autoritzades arreu del territori on es puguin produir aglomeracions de persones.

Per poder dur a terme aquestes tasques, el Departament ha incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i s'han reforçat els equips d'ordre públic.

Pel què fa a la circulació per la xarxa viària, durant la campanya preventiva que es va dur a terme del 16 al 23 de desembre, 204 conductors van donar positiu per alcoholèmia, hi va haver 10 negatives a sotmetre's a les proves.