Convocada per demà una mediació per acabar amb la vaga d'escombriaires de Salt

La trobada serà a les deu del matí

La Generalitat ha convocat una mediació aquest dimarts per intentar resoldre la vaga indefinida d'escombriaires de Salt (Gironès). La trobada, que es farà a la Inspecció Territorial de Treball, s'ha fixat a les deu del matí.

Hi ha convocats els representants dels treballadors i els de la concessionària del servei, FCC Medio Ambiente. El comitè de vaga celebra que "per fi" s'hagi "mogut fitxa" per intentar resoldre el conflicte, tot i que també deixa clar que a la plantilla li "costa entendre" que hagin calgut "sis dies, tres d'ells exercint el dret de vaga" per obrir aquesta negociació. Els escombriaires ja avancen que aniran a la trobada amb "ganes d'arribar a un acord" per tenir un nou conveni i millorar les condicions de la plantilla i el servei.

La convocatòria arriba, precisament, després que aquesta tarda l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, instés el Departament d'Empresa a reobrir la taula de mediació per solucionar el conflicte laboral. Des de l'Ajuntament de Salt es continua insistint en trobar "una sortida acordada" a l'aturada indefinida.

La vaga va començar el dia de Nadal. Segons assegura el consistori, ja ha provocat que "l'acumulació de residus comenci a ser un problema de salut pública i de mobilitat per a les persones al municipi".