El Circ de Nadal de Girona balla al ritme del trencanous amb més de 13.000 entrades venudes

El director lamenta les restriccions del 70% d'aforament però garanteix un espectacle únic

El parquet del pavelló de Fontajau s'ha convertit en una pista de patinatge sobre gel amb l'arribada del Circ de Nadal de Girona. Aquest any la pista ocupa 900 metres quadrats, la més gran que s'havia instal·lat fins ara, en les tres edicions sobre gel que s'han fet del circ gironí. En ella hi patinaran 38 artistes de set països diferents per fer-hi diverses acrobàcies.

Una de les companyies més esperades és la Giang brothers, els germans vietnamites que aquest dijous van fer el rècord Guinness pujant les escales de la catedral de Girona. En aquesta ocasió, els dos germans baixaran menys escales que a la catedral de Girona però ho faran recreant les piruetes que van demostrar aquest dijous. Aquest espectacle serà dels pocs que no farà servir patins, però la resta d'artistes se'ls calçaran per fer els seus números sobre gel.

Un exemple son les Snow Queens, un espectacle de xanques en què les dues artistes portaran xanques sobre gel i faran piruetes i acrobàcies. Per altra banda, el Group on wheels també ha canviat les rodes dels monocicles i de les bicicletes per unes que porten claus i adaptades a la pista de gel per mostrar les seves acrobàcies al públic.

Aquest any, l'espectacle comptarà amb un fil argumental. El director del circ, Genís Matabosch, ha explicat que han treballat perquè totes les atraccions intentin explicar una part del conte del trencanous i per això bona part dels artistes porten vestits ambientats en aquesta història al llarg de les dues hores que dura cada funció.

Orquestra en directe

Per primera vegada a la història un circ sobre gel tindrà una orquestra en directe. Serà amb l'acompanyament de Paris Circus Orchestra. Aquesta formació habitualment ja actua en el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona i ara farà parada durant les festes en el Circ de Nadal. El fet que bona part de les atraccions de circ comptin amb coreografies molt sincronitzades amb la música fa que fins ara sempre s'havien fet espectacles sobre gel amb música enregistrada.

Un 70% d'aforament

El director del circ, Genís Matabosch, ha lamentat les restriccions sanitàries aprovades aquesta setmana que obliga a reduir els aforaments d'espectacles culturals al 70% de les butaques disponibles. Matabosch ha garantit que es faran les nou funcions igualment entre el 25 i el 29 de desembre.

De fet, les entrades pel circ es van posar a la venda mentre encara hi havia un 70% d'aforament i això fa que moltes de les butaques venudes ja era amb el sistema d'una cadira enmig. Matabosch ha assegurat que ja han venut "més de 13.000 localitats" i això demostra que "hi ha moltes ganes" de veure circ.