Les pintades dels antisistema a Girona han costat 3.000 euros a la ciutat

L'ajuntament espera que la policia pugui identificar els vàndals, que anaven amb la cara tapada, per reclamar-los que paguin els danys

Dilluns al vespre, una centenar de persones convocades pel grup antirepressiu es van manifestar pel centre de la ciutat per mostrar el rebuig a la sentència del Jutjat Penal 5 de Girona que condemna dos activistes a 1 any i 4 mesos de presó per haver agredit uns agents dels Mossos d'Esquadra durant un acte de suport a Núria Pòrtulas el 15 d'abril del 2010.

Durant la manifestació, que es va fer enmig d'un fort dispositiu policial, un grup de joves que anaven amb la cara tapada van fer grafits a façanes de diversos edificis. La delegació del Govern a Girona, l'Ajuntament de Girona, oficines d'entitats bancàries, botigues o les parets d'alguns ponts van acabar plens de pintades amb proclames com 'Cap sentència ens farà creure', 'Llibertat encausades' o símbols anarquistes. A més, també van penjar amb cola cartells contra l'actuació dels Mossos i contra la sentència.

L'Ajuntament de Girona calcula que la brigada de neteja trigarà entre tres i quatre dies a eliminar totes les pintades i els cartells. A banda d'esborrar els grafits dels edificis municipals, l'ajuntament també es farà càrrec d'eliminar els de la façana de la delegació del Govern, els de les parets i ponts i també traurà les pintades dels establiments que no tinguin mitjans per fer-les desaparèixer.

El regidor de seguretat, mobilitat i via pública, Joan Alcalà, ha lamentat que hagin de destinar recursos del pressupost municipal a eliminar pintades i a arreglar desperfectes d'actes vandàlics. "Els podríem destinar a altres qüestions, però els hem de gastar en això", ha lamentat el regidor.

Tot i que és complicat perquè els vàndals anaven amb la cara tapada, l'Ajuntament de Girona espera que la policia -present durant tota la manifestació- pugui identificar els autors de les pintades i puguin reclamar-los que paguin els danys que han causat. "Hi estem treballant, i si poden identificar-los els reclamarem els danys", ha afirmat Alcalà.

L'Ajuntament de Girona destina cada any una partida de diners a arreglar els desperfectes provocats per actes vandàlics. Per a aquest any, el consistori ha apartat del pressupost 161.000 euros amb aquesta finalitat.