Un grup d'antisistema reclama justícia vandalitzant comerços a Girona

Un centenar de persones es manifesten contra la condemna de dos joves per agredir uns mossos

El grup antirepressiu de Girona havia convocat des de feia mesos la manifestació per a la tarda del dia que sortís la sentència del judici contra Pòrtulas i Petit. A les 7 de la tarda un centenar de persones s'ha concentrat davant la seu de la delegació del Govern a Girona on han desplegat la pancarta amb la proclama 'Cap sentència ens farà creure'. La mateixa consigna que han pintat amb esprai a la façana de l'edifici al costat d'altres grafits amb 'Llibertat encausats' i símbols anarquistes.

La manifestació ha arrancat un quart d'hora després enmig d'un fort dispositiu policial amb diverses unitats de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i també de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra.

De la delegació del Govern han anat davant l'Ajuntament de Girona on han tornat a omplir la façana de pintades. A banda del judici contra els dos joves condemnats per agredir uns agents després d'encadenar-se a la subdelegació del govern espanyol el febrer del 2010, també van jutjar tres joves per un enfrontament amb la Policia Municipal de Girona. Per això, la façana del consistori també s'ha convertit en un dels objectius dels manifestants.

El recorregut ha continuat per la Rambla on han fet pintades contra el sistema capitalista, contra la sentència als dos joves i a favor de l'absolució de tots els encausats a les façanes d'un parell de joieries i també a la sucursal de 'la Caixa'.

La marxa ha seguit fins a la plaça Independència i ha acabat davant els Jutjats de Girona a l'avinguda Ramon Folch on hi havia diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra protegint l'edifici. Allà, han fet la lectura del manifest on han condemnat l'actuació dels Mossos d'Esquadra a qui acusen d'actuar per decisions polítiques i de persecució ideològica. L'objectiu dels agents, segons el col·lectiu, és "atemorir-los" i "aturar les denúncies contra les polítiques repressives de l'Estat".

"Per tot això seguirem denunciant les agressions, les tortures, les persecucions o els abusos politico-judicials que des del braç armat de l'Estat apliquen de manera sistemàtica contra aquells que molesten", han assegurat i han conclòs assegurant que seguiran "lluitant per fer front a les imposicions del poder".

Quan els manifestants han intentat tornar cap al centre, més d'una desena de furgonetes dels Mossos d'Esquadres els han barrat el pas i els agents han format un cordó que ha impedit el pas tant cap a la plaça Independència com cap a l'avinguda Jaume I. Finalment, els manifestants han passat per altres carrers i la marxa s'ha dissolt.