Oncolliga celebra dissabte la darrera Caminada en Silenci per La Marató de TV3

Es farà en 14 municipis gironins

La Fundació Oncolliga Girona celebrarà el pròxim 19 de desembre la cinquena i última Caminada en Silenci de la sèrie que va iniciar ara fa un any amb l'objectiu de  donar  suport a la iniciativa per la declaració del Dia Internacional del Silenci per part de la UNESCO. En aquesta ocasió, com a novetat, els donatius que es recaptin es destinaran a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties mentals.

Les poblacions gironines on es farà aquesta última caminada seran Banyoles, Breda, Cassà de la Selva, Flaçà, Girona, Palamós, Palamós, Peralada, Platja d'Aro, Sant Hilari Sacalm, Sant Julià de Ramis, Torroella de Montgrí, Vidreres i Vilablareix. A Girona, la caminada comptarà amb la participació de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i el director general de Transferència del Coneixement, Xavier Aldeguer. Les caminades, que seran guiades, es faran de 10 a 12 del matí i per inscriure's cal fer un donatiu de 10 euros que es destinaran íntegrament a La Marató. 

Les caminades en silenci són una iniciativa de la psicooncòloga d'Oncolliga, Sylvia Miàs, una de les impulsores del  moviment per la declaració del Dia Internacional del Silenci per part de la UNESCO  (www.isilenceday.org). D'acord amb la filosofia d'aquest moviment, el silenci és essencial per poder connectar amb les coses verdaderament importants de la nostra vida, aquelles que no es poden tocar.

Després de la primera caminada, el desembre de l'any passat, la iniciativa es va anar repetint periòdicament coincidint amb l'equinocci de primavera, el solstici d'estiu i l'equinocci de tardor. Amb la caminada del pròxim 19 de desembre, els organitzadors donen per tancat el cercle.