La constructora que havia d'ampliar el Trueta es fa enrere per l'encariment dels materials

El procés queda desert i Josep Vilaplana demana resoldre el problema "amb màxima urgència"

L'empresa adjudicatària de fer les obres d'ampliació del bloc quirúrgic i l'hospital del dia de l'ICO del Trueta de Girona ha renunciat al projecte per l'encariment dels materials de construcció. Aquest març el Govern va adjudicar les obres a l'empresa Vialitat i Serveis SL per 13,5 milions d'euros (MEUR).

A l'octubre, però, l'empresa demanava revisar el contracte per l'encariment de les matèries primes i a finals de novembre va anunciar la renúncia al projecte. Per aquest motiu la mesa de contractació ha publicat que la licitació queda deserta i caldrà començar el procés de contractació de nou.

El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, ha demanat per Twitter resoldre aquest procés "amb la màxima urgència".

Sis quiròfans més

Les obres preveien dotar l'hospital amb sis quiròfans més dels que hi ha actualment, arribant a les setze sales. Aquesta ampliació havia de donar resposta al previsible increment d'activitat quirúrgica pels propers anys. Aquests quiròfans es farien elevant dos pisos a sobre de l'ICO per mantenir-los al mateix nivell de l'àrea quirúrgica.

Per altra banda, la planta zero serviria per acollir l'hospital de dia oncohematològic de l'ICO i la primera planta seria un espai de reserva. A la coberta, el projecte també preveia un jardí terapèutic que estaria connectat amb la zona d'hospitalització de Pediatria, a la planta 3, i que serviria com a espai a l'aire lliure per als infants ingressats a l'hospital.

Solucions "amb la màxima urgència"
El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, ha demanat per Twitter que el Govern resolgui "amb la màxima urgència" aquesta situació que implica "un nou endarreriment" en l'ampliació d'aquestes instal·lacions.

Vilaplana ha criticat que es pensi en el nou Trueta sense fer "els deures" que Salut té pendents amb l'actual edifici.