Millo creu que Lloret haurà de donar moltes explicacions pel cas de la màfia russa

El portaveu del PP augura que les detencions són el primer pas d'una trama "molt complexa"

El PP creu que l'equip de govern de Lloret de Mar que va signar col·laboracions urbanístiques clares entre Petrov -detingut com a màxim responsable d'una xarxa de blanqueig de capital lligat a la màfia russa- haurà de donar "moltes explicacions" perquè no quedi cap ombra de dubte cap a l'actuació municipal.

El portaveu del partit, Enric Millo, ha recordat que Petrov i el govern comandat per Xavier Crespo (CiU) van col·laborar estretament en més d'un projecte. Per això, sosté que caldrà estar atents per "veure fins on arriben les responsabilitats municipals". Un dels projectes executats per l'empresa de Petrov, DDC, va ser la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. Una decisió que l'oposició ja va criticar en un ple del 2009 perquè consideraven que estaven fent un "vestit a mida" d'una empresa privada en detriment dels interessos municipals. 

Els populars asseguren que no volen "pressuposar res" però creuen que els ciutadans han de saber tots els detalls d'aquests acords urbanístics. "D'acord amb els primers indicis, l'ajuntament haurà de donar moltes explicacions sobre determinades actuacions de tipus urbanístic que són complicades d'entendre i difícils d'explicar", ha conclòs Millo.